Plahotniuc a cerut excluderea din PD a celor care au participat la referendumul din Găgăuzia

vlad-plahotniuc

Partidul Democrat a exclus astăzi, la propunerea prim-vicepreşedintelui formaţiunii Vlad Plahotniuc, patru membri ai formaţiunii, deputaţi în Adunarea Populară a Găgăuziei care au participat la organizarea referendumurilor ilegale din autonomia găgăuză.

Decizia a fost luată la şedinţa Consiliului Naţional Politic al PDM. Plahotniuc şi-a explicat propunerea prin faptul că aceştia au participat la o acţiune ilegală dar au încălcat şi disciplina de partid. ”Motivele sunt cel puţin 2 – primul că în pofida faptului că am avut nenumărate întâlniri unde le-am explicat despre pericolul acestei acţiuni, ei oricum au participat şi la al doilea – că au neglijat absolut disciplina de partid”, a declarat Plahotniuc.

El a precizat că printre cei patru este şi preşedintele Adunării Populare – Dmitri Constantinov.

Cei patru au atentat la statalitatea Republicii Moldova, a declarat şi preşedintele PDM, Marian Lupu. Fiecare partid are nu doar democraţie internă, dar şi disciplină internă, a adăugat Lupu, menţionând că după plecarea celor patru structura PDM din Găgăuzia va deveni mai puternică. ”Mai puţini, dar mai siguri, mai buni şi mai eficienţi şi va duce la întărirea organizaţiei teritoriale a PDM”, a declarat el.

Amintim că la 2 februarie în Autonomia Găgăuză au fost organizate două referendumuri – privind vectorului politicii externe şi dreptul la autodeterminare a regiunii, care au fost declarate ilegale de justiţie şi condamnate de guvernarea de la Chişinău. Acestea au fost organizate şi susţine de başcanul Găgăuziei Mihail Formuzal şi Adunarea Populară. Partidul Comuniştilor şi Partidul Socialiştilor au susţinut deschis aceste exterciţii, iar deputaţi PCRM chiar au participat la vot, optând inclusiv în favoarea drepturlui de autodeterminare, ceea ce potrivit analiştilor reprezintă de fapt o promovare a separatismului.

sursa: HotNews.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By