PL-ul DE LA GHIMPU SE STRICĂ?(III)

Ghimpu-3

ROȘCA, DAR ȘI VORONIN, AU  URMAȘI MULȚI.
ȘI NEBUNI.

Nu sunt  avocatul PCRM-PLDM-PD-PLR-PSRM.

Nu le pun la inimă.

Nu sunt preferatele mele.

Dar nici PL, cu asemenea lider,  cel putin INCULT, nu are ce căuta la viitoarele alegeri parlamentare.

O mai mare dauna adusă  REUNIRII și Adevarului Românesc nu are cine pricinui  puținilor alegatori ai segmentului politic românesc din Basarabia.

ReUnirea e un ideal prea sfînt pentru basarabeni ca să fie terfelit într-un hal fără de hal dintr-o  campanie electorală în alta.

Și pervertirea acestui Crez istoric al Neamului Românesc Neîntregit pînă la capăt e o crimă pentru care Ghimpu  va fi pedepsit mai devreme sau mai tîrziu de Dumnezeu prin alegători, așa precum a fost condamnat și profesorul său  Roșca.

Repet, l-am lăudat pe Ghimpu pentru neparticiparea sa la parada de la 9 mai 2010 și pentru unele decrete semnate ca președinte interimar, l-am lăudat  cu vîrf și îndesat într-un serial întreg, apoi mi se făcuse  omenește milă că fusese părăsit  de foștii colegi parlamentari și cei din guvern, gîndind că nu poate striga un kgb-ist: “Prindeți kgb-iștii”, uitînd că cei care au condus (inițial) Mișcarea pentru Eliberare Națională au avut ștampila și semnătura “Soglasovanno”(Coordonat) ale KGB-ului(am publicat acel document STRICT SECRET pe blog, mai demult) în loc de antet.

L-am lăudat pe Ghimpu  fără că el să fi catadicsit  măcar să-mi dea un telefon vreodată  sau să-mi mulțumească atunci cînd m-a întîlnit pe stradă.

Era  Excelență.

Era Stea a României.

Se considera de neabdicat din tron.

Monument în viață, ce mai?

În timp i s-a tot  urcat Puterea la cap ca alcoolul în tidvele celor dependenți de licoarea lui Bahus.

Deschideți ochii și vedeți că Ghimpu e, de fapt,  Roșca. Iată că acum și-a arătat, în sfîrșit, adevărata lui față…

El dacă trebuie luni e unionist, dacă trebuie marți e statalist moldav, dacă vrea aprobă un imn cu Românii Basarabiei Moldave, dacă nu vrea–atunci îl schimbă pe “Libertatea, Floare a Speranței, în țara mea și-n neamul meu”.

Numai că numele țarii și-al neamului său nu mai spun nimic despre România, nici despre Basarabia, de parcă versurile ar face parte dintr-un imn al socialiștilor lui Igor Dodon.

Părerea mea, ca unionist român nici de ieri-nici de azi, e că un congres extraordinar  al PL-ului și alegerea lui Valeriu Munteanu  în fruntea partidului sunt chestiuni absolut stringente  pentru bruma de alegători care sunt contaminați(în sensul frumos al cuvîntului) de Idealul Reîntregirii Naționale Românești.

Dintre toti   liberalii decorați  de  președintele unionist Băsescu doar  Munteanu  a meritat o Stea a României în piept.

E urgentă  nevoie de  lepădarea liberalilor de  Ghimpu și petroliștii afacerilor sale cu credite neperformante  de sute de milioane nerambursate Băncii de Economii, tot ei asigurînd, în chip monopolist și ilegal, toate instituțiile conduse de PL cu petrol, fără nici un fel de licitații și concursuri transparente.

E urgentă nevoie de scuturarea liberalilor de Ghimpu, despre care nenumărate investigații și dezvăluiri din presă glăsuie c-ar fi  la fel de corupt ca și ceilalți  beneficiari ai actului de  guvernare de la 2009 pînă în prezent.

Lumea de pe Dîmbovița și Bîc se mai scapă cu vorba că și România oferă lunar, prin anumiți TOroMACI, cîte 800 000 euro PL-ului pentru…UNIRE! Vreme de 8 ani!

Nu investea, oare, pe timpuri România la fel și-n Roșca, regele gol-goluț al Unirii furate de acesta  vreme de 20 de ani?

E necesară lepădarea și de liota de profitori-afaceriști din jurul lui Chirtoacă: businessmani-consilieri, (ieri comuniști, acum, Doamne, liberali), vice-primari și șefi de Direcții hipercorupți, cărora le e într-un loc ascuns  de Ideal și de Sîngele care apă nu se face, scopul lor fiind să prade  tot bugetul municipal, sub acoperirea luptei pentru o cauză în care nu au crezut nici pentru o clipă.

E nevoie de izgonirea cît mai rapidă din PL a  lui Ghimpu,și-a nepotului său, incapabil la toate, fiindcă megafoanele lor stricate sună a crasă minciună  atît timp cît în Consiliul Municipal Chișinău  PL-ul +PCRM-ul împart sute de terenuri la preț de nimic, inclusiv sediul nou al PL-ului din strada N. Iorga fiind votat, după ce-a fost reparat pe bani publici, de Frățietatea comunist-liberală dintre Ghimpu și Voronin, care funcționează perfect în Chișinău.

Nu mai e valabilă lozinca despre Schimbare, nici cea despre Schimbarea pînă la capăt a Chișinăului și-a Basarabiei dacă nu se produce mai întîi schimbarea la față a Partidului Liberal.

Cît nu e prea tîrziu.

Dar, oare, nu e deja prea tîrziu?

 

Post-motto: “Cine uită nu merită”.

Nicolae Iorga

 (Va urma de cîte ori va fi nevoie).

Sursa: Traian Vasilcău, VoxPublika

You may also like

Comments are closed.

By