PL-ul DE LA GHIMPU SE STRICĂ?(I)

Mihai-Ghimpu_3

Motto: “Sunt prost, dar cînd mă uit în jur prind curaj”.

Ion Creangă

Privind emisiunea “Fabrika” din seara de 5 februarie 2014 mi s-a făcut jale de Ghimpu.

Și nici n-am rezistat pînă la sfîrșit.

Azi am privit emisiunea cap-coadă.

Doamne, pînă unde poate ajunge prostia umană și minciuna?-am întrebat.

Cel, care l-a decorat pe baciul găgăuțelor rusești cu Ordinul „Gloria Muncii” are amnezie cronică și zice că dacă îl decora pe Formuzal cu Ordinul Republicii în 2010 azi avea să se spînzure în fața casei din Colonița.

De parcă decorarea ingratului de Formuzal pentru „muncă îndelungată şi prodigioasă în organele administraţiei publice, contribuţie la promovarea reformelor social-economice şi activitate organizatorică” e floare la ureche și nu act politic rușinos, care ar merita să fie încununat cu un laț…

Sau cu un glonte, în lipsă cronică de memorie a unora.

Ghimpu cel pe care l-am lăudat în 2010-2011, dar și mai tîrziu, cînd toți PLDM-iștii și PD-iștii îl anulau, acum, fiindcă nu s-a uitat cam demult în oglindă, ca om politic se descompune vertiginos și e dăunător pentru sănătatea publică a unui stat.

Am zis: stat, fiindcă din promotorul Unirii care se dă doar prin campanii electorale și pe la Cotroceni, Ghimpu aseară a scuipat în propriul său partid liberal, bătîndu-se cu pumnii în piept că numai el e unionist în PL, că restul nu sunt nici în vise măcar unioniști!

În loc să urmeze declarații de protest– toți tac.

Toți deputații, toți consilierii, toți primarii PL, chiar și primarul-poet Chirtoacă nu a răspuns la grava jignire adusă de moșul și președintele său de partid.

Aceasta cum se numește: dictatură sau acceptare prin unanimă tăcere?

Și nici să se fi spînzurat cineva dintre politicienii sau juriștii sovietici nu a transmis măcar vreun portal de știri.

Purtătorul de adevăr personal marca Ghimpu a scuipat apoi în toți: în Rita Ursalovschi, prezentatoarea, în Dodon, care “e ca stopsignalul la mașină pentru el”, în Vitalia Pavlicenco, ce nu înseamnă nimic, în Filat și Plahotniuc, care-s niște hoți, în cei născuți (pentru politică) și cei nenăscuți, în toți fără cîrtire.

Profitorul Unirii marca Ghimpu are, desigur, dreptate.

Cine dacă nu el, după Roșca, a făcut atîtea pentru această țară și acest neam decît Ghimpu Mihai Tudor?

Care țară? Care neam?-mă veți întreba.

NU se știe, așa precum nu e specificat nici în noul imn al PL-ului, scris pe versuri de Simion…Ghimpu.

Mai rămîne ca partidul să poarte numele lui Gheorghe…Ghimpu, să fie condus pe viață de Mihai…Ghimpu și dictatura personUlității e ca și instaurată.

De ce au tăcut toți deputații PL rămași cu Ghimpu, atunci cînd o poezie frumoasă de Ion Hadîrcă a fost înlocuită cu una de …Ghimpu, în care lipsesc cuvintele și frazele: Român, Basarabia, mare, munți, săbii, vulturi, zimbri, steme, mănăstire, cetăți, Moldovă jumătate-n amintire, te fringe Prutu-n două jumătăți, steaua, Dumnezeu, frățîne-meu cu două fețe, Cel din Înalt, Cîmpia Libertății, sîrmă și asfalt, stepele nomade, mari colonii de vîntură-gunoi, Moldovă, numai limba ți-i întreagă, în care-am plîns amar și ți-am jurat, O, libertate, Sfîntă libertate, din slobozii și sate deșteptate, Te-nalță-n slava veșnicei voroave Românii Basarabiei Moldave!, cuvinte și fraze care erau în versurile lui Hadîrcă?

De ce?

Oare era chiar așa de greu să fie organizat un concurs?

Sau nu avea partidul vreo 3 mii de lei, după ce-a intrat într-un sediu nou cu o chirie simbolică, reparat capital pe banii Primăriei municipiului Chișinău, neeliberînd nici sediul vechi din strada București?

Oare de ce, domnilor deputați Fusu, Brega, Vieru și Munteanu n-ați ales ca versurile primarului Chirtoacă, tot el poetul gropilor neacoperite din Chișinău, să fie imn nou al PL-ului condus pentru vecie de moșul său Ghimpu?

Iată versurile epocale, citite în direct de prim-vicepreședintele aghezmuit al partidului la postul public de televiziune în seara de 1 decembrie 2013:

“De vreo opt ani încoace

Sîngele apă nu se face!

Nu!”

Corect?

Probabil și din cauza imnului nou foaaaarte bun PL-ul nu va mai nimeri în viitorul Parlament.

Cînd era în viață Gheorghe Ghimpu, el și fratele lui, Mihai conduceau fiecare cîte-un partid.

Adică nu încăpeau în unul singur.

Dovadă că Ghimpul de azi nu încape de sine nici într-un stat, pe care-l vrea unit cu România numai în preajma unor noi alegeri parlamentare sau locale din Basarabia.

(Va urma)
sursa: Traian Vasilcău

You may also like

Comments are closed.

By