#peshleau // GESTIONARE PROASTĂ A PRESEI: Coaliţia a fost cea care a isterizat societatea în legătură cu referendumul Găgăuz

gagauzia_gagauzinfo_md

Posturile TV, ziarele, portalurile care le aparţin politicienilor din Coaliţia pentru Integrare Europeană sunt arhicunoscute. Mai bine zis puţine dintre cele existente nu le aparţin. Sper că nu voi şoca pe nimeni dacă voi spune că CPE deţine practit controlul asupra fluxului informaţional din Republica Moldova, sau cel puţin îl poat controla.

Îmi vine greu să înţeleg logica prin care Coaliţia de guvernare a ajuns la concluzia că treuie să atace referendumul găgăuz şi pe organizatorii lui, înainte de desfăşurarea acestuia. Rămân să cred că tăcerea era de aur în cazul dat…

Unicul lucru pe care l-au făcut atacând organizatorii referendumului a fost să le ridice mingea la fileu şi să dea importanţă acestor plebiscite ilegale.

Nu era mai frumos (pentru ei), dacă nu mediatizau deloc aceste plebiscite şi nimeni în afară de comuniştii convinşi şi regiunea Găgăuză nu era să afle despre acest referendum ? Nu era oare mai frumos şi ingenios ca mijloacele media care le aparţin (şi să nu negaţi că le aparţin) să nu isterizeze societatea, dar să-i lase în voia lor pe găgăuzi să-şi petreacă referendumul fără ca nimeni să ştie despre el şi la final să anunţe doar faptul că s-a desfăşurat un plebiscit ilegal pentru care cineva va răspunde penal?

Încerc să le înţeleg logica şi ajung la o singură concluzie: Coaliţia aleargă după puncte electorale de moment şi crede că orice luptă trebuie acceptată pentru a obţine puncte.

E o cale greşită. Dacă te lansezi în luptă cu oricine, recunoşti că ai aceeaşi categorie de greutate/valoare cu oponentul. Şi mai mare e problema e atunci când pierzi o asemenea luptă de doi bani. Lucru care s-a şi întâmplat. Or, unicul scop al „băieţilor deştepţi” a fost să atragă Coaliţia în hora isteriei, o horă din care învingător din start era clar că va ieşi cel mai slab, pentru că va fura rating de la cel mai puternic.

Chiar nu vă învaţă nimic istoria, dragi politicieni ?

SOLUŢIA CORECTĂ (nu a lui DODON): Referendumul trebuia lăsat să se desfăşoare ilegal (oricum s-a desfăşurat) fără mare atenţie şi atacuri din partea presei controlată de CPE. După desfşurarea ilegală a acestuia, organele de forţă trebuie să reacţioneze potrivit legii. Abia aici urma să intre pe rol mass-media gestionată de PD şi PLDM, informând masiv societate despre „încălcările flagrante ale legii de către anarhiştii care vor să ajungă la putere cu ajutorul implicării serviciilor secrete imperialiste ale vecinului din EST” (sau o altă formulare)…

Uneori al vostru, G.C.

You may also like

Comments are closed.

By