Partidul Naţional Liberal din România (PNL) iese de la guvernare!

crin

Conducerea Partidului Naţional Liberal (PNL) a decis, marţi seară, ieşirea de la guvernare. Miniştrii liberali vor părăsi, astăzi, Guvernul Ponta.

Liderii PNL au discutat, în seara zilei de ieri, o rezoluţie în patru puncte privind ieşirea de la guvernare a partidului. Rezoluţia prevede demisia în bloc a miniştrilor PNL şi a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta şi poziţia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta, informează Mediafax.

„Îi cerem lui Victor Ponta să-şi dea demisia. Victor Ponta a primit mandatul şi apoi învestitura ca prim-ministru în fruntea unui guvern al USL din care şi liberalii făceau parte, în urma unui vot al românilor… Reacţia firească a lui Victor Ponta, în condiţiile în care aproape jumătate din membrii Guvernului erau liberali, o reacţie uzuală într-o democraţie ar trebui să fie demisia domniei sale… Dacă preşedintele PSD nu va demisiona din fruntea Guvernului, atunci PNL va rămâne în opoziţie”, a declarat preşedintle PNL, Crin Antonescu.

Înaintea şedinţei, liderul PSD, premierul Victor Ponta a lansat un nou apel către PNL de a salva proiectul politic numit „Uniunea Social-Liberală” şi de a rămâne în Guvern.

sursa: libertatea.ro

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By