O femeie însărcinată a fost găsită într-un câmp, îngheţată de frig

iarna

Salvatorii din Ohei au fost alertați, aseară, 1 februarie, la ora 22.00, de către un bărbat care a anunțat că soția sa, care este însărcinată s-a rătăcit undeva pe cîmp. Aceasta venea din satul Bolohan și se îndrepta spre casa sa din localitatea Berezlogi. Imediat o echipă din cinci salvatori au pornit să o caute, după unii indici dați de către soț. Între timp, angajații Direcției situații excepționale Orhei au luat legătura telefonică cu tînăra de 20 de ani, dar întrucît erau condiții de noapte, fiind rătăcită și în panică, dădea repere geografice inexacte. Din această cauză, căutările au fost dificile, fiind pierdută și legătura telefonică, întrucît bateria telefonului femeii se descărcase. După mai bine de o oră, tînăra a fost găsită la ceva distanță de satul Bolohan, cu semne de hipotermie. A fost transportată cu autospeciala salvatorilor pînă la traseu, acolo unde deja anunțat, aștepta un echipaj al Serviciului medical de urgență. Ulterior a fost internată în spital pentru îngrijiri medicale.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează cetățenii să nu pornească la drum de unii singuri în condiții de noapte și temperaturi scăzute, pentru a nu-și pune în pericol viața și sănătatea. Bateria telefonului se recomandă a fi păstrată plină, pentru apelurile de urgență.

O altă intervenție de salvare, a fost înregistrată în dimineața de 1 februarie, în satul Ohrincea, raionul Criuleni. Inspectoratul de poliție a alertat salvatorii precum că o femeie de 55 ani a căzut din neatenție într-o fîntînă fără apă. Efectivul gărzii Unităţii salvatori şi pompieri Criuleni a intervenit de urgență și a extras persoana de la adîncimea de 12 metri. I-a fost acordat primul ajutor, fără a fi spitalizată. Circumstanțele sînt cercetate de către organele de drept.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By