NOI DETALII despre cazul Păpuşoi de la FISC. Prisăcaru şi-a numit DOI FINI în funcţii importante

cna

După ce ieri ofiţerii CNA au efectuat percheziţii la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, presa l-a identificat pe unul dintre cei reţinuţi de Centrul Naţional Anticorupţie.

Aşadar este vorba despre Vasile Popușoi, șef al Direcției Antifraudă fiscală.

Moldova24.info a intrat în poseseia unor informaţii furnizate de către surse din interiorul IFPS din care reiese că Vasile Popuşoi, a fost numit în funcţie de liberal democratul Ion Prisăcaru, şef-ul Fisc-ului,

Concomitent a fost numit si un fin a lui Prisăcaru – Sergiu Silivestru - la sectia 1 Control Financiar al IFS Chsişinău, care este naşul lui Popuşoi.

De aici reiese Prisăcaru, care l-a înlocuit pe Nicolae Vicol, nevoit să plece din funcţie după ce pe numele său a fost intentat un dosar de corupţie, iar interceptările convorbirilor sale cu mai mulţi deputaţi şi prim-ministrul de atunci au ajuns în mass-media, la scurt timp după ce a venit la FISC, a numit în funcţii cheie, doi fini.

Astăzi CNA urmează să dea detalii într-o conferinţă de presă despre reţinerile şi percheziţiile care au avut loc ieri atât în incinta IFPS cât şi la domiciliul unor supecţi.

Amintim că ieri, 3 februarie, Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au efectuat acţiuni de urmărire penală în cadrul unei cauze pornite pe faptul spălării de bani, coruperii pasive şi traficului de influenţă.

Potrivit unui comunicat de presă, emis de CNA, în cadrul dosarului se investighează o schemă de corupere a unor funcţionari din cadrul IFPS, prin mijlocitori, pentru protejarea activităţii agenţilor economici delincvenţi.

În cadrul operaţiunii trei persoane au fost reţinute. În prezent, procurorii şi ofiţerii CNA desfăşoară în jur de 20 de percheziţii în raza Capitalei.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By