Moldoveanca Alexandra Camenșcic – ultima la concursul de biatlon de la Jocurile Olimpice, Soci

Alexandra-Camenşcic

Moldoveanca Alexandra Camenșcic s-a clasat ultima la concursul de biatlon de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci. În total au participat 84 de competitoare. Camenșic a obţinut un rezultat de 27:37.0 în finala de la biatlon – 7,5 km sprint. Cu o întârziere de 6:30.2 față de campioana Anastasiya Kuzmina din Slovacia, cu timpul 21:06.8. Kuzmina a obţinut medalia de aur în această probă şi la ediţia din 2010 a JO.

La proba de sanie, Moldova s-a clasat pe locul 35. Bogdan Macovei, reprezentantul ţării noastre a ajuns cu un timp de 53.925, după sumarea rezultatelor din cele trei manşe.

În schimb, Rusia a câştigat, astăzi, două medalii la JO. Sportiva Olga Graf a cucerit medalia de bronz în proba de 3.000 de metri la patinaj viteză. Aceasta este prima medalie câștigată de Rusia la actuala ediție a JO de iarnă de la Soci. Primul loc și l-a adjudecat Irene Wust din Olanda, care a devenit, astfel, triplu campioană olimpică, iar argintul a revenit sportivei Martina Sablikova din Cehia.

A doua medalie de argint a fost câştigată de biatlonista rusă Olga Viluhina, în proba de sprint pe distanța de 7,5 kilometri. Aurul a fost câștigat de Anastasia Kuzmina din Slovacia, care s-a impus cu aproape 20 de secunde în fața rusoaicei, iar medalia de bronz a fost adjudecată de Vita Semerenko din Ucraina, cu timpul de 21 de minute și 28 de secunde.

La proba de schiatlon 15/15 km, din cadrul concursului de schi fond, campion olimpic a devenit elveţianul Dario Cologna, cu timpul de 1:08:15.4. Elveţianul a fost urmat de suedezul Marcus Hellner (1:08:15.8) şi de norvegianul Martin Johnsrud Sundby (1:08:16.8)

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By