Marian Lupu condamnă instituțiile din Găgăuzia care au încălcat legislația

lupu

Autonomia Găgăuză este o regiune specifică şi un caz specific, a declarat joi liderul Partidului Democrat Marian Lupu, după decizia de excludere din partid a patru deputaţi din Adunarea Populară.

El a explicat că în Adunarea Populară majorităţile nu se formează după aceleaşi principii ca la Chişinău, dar a dat asigurări că deputaţii din Adunarea Populară rămaşi în partid se vor conduce doar de interesele Republicii Moldova.

”În Adunarea Populară nu a fost o asemenea coaliţie (Coaliţia Pro-Europeană). Este o regiune specifică, este un caz foarte specific. Da, există anumite formule de colaborare. Dar vorbesc în numele echipei noastre – aceşti 12 (deputaţi ai Adunării Populare) vor promova acele priorităţi care sunt importante pentru toţi cetăţenii RM indiferent de apartenenţa etnică”, a declarat Lupu.

El a condamant faptul că instituţiile din Găgăuzia au încălcat legislaţia organizând asemenea referendumuri şi a declarat că dacă şi alţi membri ai PDM ”vor încălca ideologia promovată de partid” vor fi excluşi din formaţiune.

Sursa: Timpul.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By