Manifestanţii de la Kiev au provocat daune în clădirea Ministerului pentru Politică Agrară de 5 milioane de hrivne (FOTO)

3

Daunele provocate clădirii Ministerului pentru Politică Agrară de la Kiev se ridică la 5 mln de hrivne ucraineşti (în jur de 600 de mii de dolari), a declarat vice-ministrul pentru Politică Agrară, Nicolai Priseajniuk.

Amintim că activiştii mişcării civile „Cauza comună” au ocupat clădirea Ministerului pentru Politică Agrară al Ucrainei pe 24 ianuarie. Acolo radicalii au decis să instaleze sediul Gărzii Naţionale în care au fost înscriși doritorii de a face legămînt cu națiunea ucraineană. Protestatarii au distrus geamurile, mobila şi au spart servere.

De asemenea, au fost furate sisteme de supraveghere video şi servere. Iar încăperile unde au stat radicalii necesită reparaţii. Potrivit lui Priseajniuk, televizoarele şi tablourile furate nu au fost incluse în lista pierderilor.

Clădirea a fost eliberată pe 29 ianuarie. Angajaţii Ministerului au revenit la muncă la începutul lunii februarie numai după ce a fost efectuată o anchetă. Totodată, instituţia a fost dezinfectată deoarece peste tot manifestanţii au aruncat saltele şi îmbrăcăminte murdară.

1

2

3

4

5

6

7

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By