MÂNA MOSCOVEI // PG îl ia la puricat pe PLATON

platon

Pe ulițele Chișlei Noi adie un iz. De corupție politică sau minciună. Încă nu știm. Cert este că se produce la nivel înalt. Iar pe zi ce trece, tot mai tare pute.

Unii strigă că a existat o tentativă de corupere a unor deputați din actuala coaliție de guvernare, iar alții susțin că sunt scorneli și nici puf pe botișor nu au. Indiferent de faptul că a fost ceva sau nu, toți spun în unison că s-a produs cu implicarea directă a lui Veaceslav Platon, fost membru al AMN, (partid înghițit de peledemeul lui Vlad de Hâncești).

Platon, supranumit de presă ca fiind “raiderul NR1″, din alte surse – cel mai mare șmenar al CSI, tot el membru al clubului închis al miliardarilor CSI, fiind mai bogat decât Plahotniuc și Filat luați împreună, susține că nu a făcut-o și nu are nici o tangență cu scandalul provocat la scurt timp de la tentativa nereușită de preluare a Victoria Bank, și aceasta fiindu-i atribuită de mass-media.

Are sau nu are – va încerca să afle Procuratura Generală, care, potrivit tribuna.md acumulează informații și materiale în legătură cu tentativa de mituire a deputaților din coaliția de guvernare. Despre aceasta a comunicat , şeful serviciului de presă al Procuraturii, Maria Vieru.

Interesant este însă alt lucru… În ultimul timp se vehiculează tot mai des o altă ipoteză. Și anume: Veaceslav Platon, om care, grație capitalului destul de solid acumulat din afaceri ale căror legalitate este pusă mereu la dubii în o mulțime de publicații, cunoaște la Moscova persoane foarte influiente, nu ar fi decât un executor care are ordin anume de la aceste persoane să destabilizeze cu orice preț situația în Republica Moldova și să împiedice parcursul ei european. Nu sunt adept al teoriei conspirației, dar dacă este să admitem că anume Veaceslav Platon este cel care a vrut să pună una dintre cele mai mari bănci din RM pe butuci, începând astfel distrugerea sistemului bancar din Republica Moldova, iar după ce nu i-a reușit, tot el a încercat să cumpere o fracțiune în parlament  așa cum ai procura oi de la stână, atunci parcă s-ar lega…

Sperăm să ne spună PG-ul mai multe, deși, dacă într-adevăr, în buzunarul deputaților, banii a încercat să-i bage Mâna Moscovei, nu cred că PG-ul va fi în stare să demonstreze sau să afle ceva. Diletantism avem la noi cât duce trenul 47 și nu cred că Moscova ne-ar mai fi trimis un vagon. Cu alte cuvinte, dacă este adevărat că Veaceslav Platon stă în spatele acestor acțiuni și acționează la indicația Moscovei, atunci ne aflăm într-o situație nu tocmai bună și acest lucru trebuie rezolvat. Acum avem șansa să vedem cât de eficiente sunt organele de drept din RM.

Tare mi-i în grijă însă că se va termina ca și în alte dăți…

sursa: VoxPublika

You may also like

Comments are closed.

By