Lupu susţine că tentativele de destabilizare a ţării sunt rodul muncii factorilor externi şi PCRM

2011_01_05_lupu_1_rsz

„Înţelegem bine care este şirul de acţiuni” – astfel a comentat președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, scopul așa-zisului referendum desfășurat duminica trecută, în UTA Găgăuzia. Liderul democrat a avertizat că în această perioadă se încearcă deturnarea dezvoltării politice, democratice, economice și sociale a țării prin intermediul unor speculații menite să tensioneze societatea și să pună piedici guvernării.

O astfel de tentativă este, potrivit președintelui PDM, așa numitul referendum desfășurat la inițiativa Bașcanului Găgăuziei Mihail Formuzal. “Pe de o parte avem astăzi această luptă de consolidare a societăţii în jurul unor lucruri foarte clare şi benefice pentru R. Moldova – pentru dezvoltarea politică, democratică, economică, socială. Și avem speculaţiile care se fac, pe de altă parte, pe teme geopolitice”, a declarat Marian Lupu, la postul public de televiziune.

Liderul democrat consideră că în spatele acestor provocări se află factori externi, ajutați de PCRM, care încearcă se blocheze parcursul de dezvoltare a Moldovei și chiar semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană. “Anul 2014 este un an foarte important pentru Moldova, fiind un an electoral şi pentru că va fi semnat Aordul de Asociere.

Pentru că este un an cu alegeri, se poate aştepta la spirite încinse, iar lupta politică este un prim element care îl va caracteriza. Situaţia politică este caracterizată de această luptă care se duce între coaliţia de guvernare şi opoziţie”, a precizat liderul PDM. El a dat asigurări că unitatea din cadrul Coaliției de guvernare este suficient de consolidată, lăsând să se înțeleagă că liderii partidelor de guvernare sunt determinați să evite declanșarea unor crize politice în acest an.

Autor: hotnews.md
moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By