Leancă, îngrijorat de situaţia de la Kiev. A cerut Ministerului de Externe să fie pregătit pentru a interveni

kiev1

În debutul ședinței Cabinetului de miniștri, de astăzi, premierul Iurie Leancă a transmis un mesaj de compasiune rudelor persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma confruntărilor de la Kiev. Şeful executivului a făcut o adresare şi către părţile implicate să aplaneze conflictul şi să iniţieze un dialog. Totodată, Leancă a solicitat Ministerul de Externe să urmărească atent evoluțiile şi să reacţioneze, dacă va fi nevoie.

Vedeţi mai jos mesajul primului ministru:

„Am urmărit și continuu să urmăresc cu profundă îngrijorare situația din ultimele zile din Ucraina, sunt convins că și dumneavoastră faceți același lucru și sunteți la fel de îngrijorați.

Sunt extrem de întristat de pierderile de vieți omenești. Aduc sincere compasiuni rudelor celor decedaţi, precum şi urări de însănătoşire grabnică pentru cei răniţi.

Îndemn în continuare părţile să se abțină de la acțiuni violente, să dezamorseze situaţia și să iniţieze un dialog deschis, care ar conduce la reconciliere și la identificarea unor modalități politice civilizate pentru depășirea actualei crize.

Sunt convins că vorbesc în numele dumneavoastră, în numele Guvernului Republicii Moldova atunci când subliniez că toate divergenţele existente în ţara vecină și prietenă, țară extrem de importantă pentru stabilitatea în regiune per ansamblu, deci când aceste divergențe îşi vor găsi rezolvare în exclusivitate prin mijloace paşnice, cu respectarea normelor democratice, deoarece violenţa niciodată nu este o soluţie.

Solicit colegilor de la Ministerul de Externe să urmăriți în continuare foarte atent evoluțiile, dacă trebuie să reacționăm, să luăm atitudine, dacă eventual putem cumva ajuta în a fi utili în deblocarea acestei situații extrem de tensionate, care din păcate a degradat, vă rog frumos să ne alertați pe toți”.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By