3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Leancă în Parlament: Vom semna Acordul şi vom câştiga alegerile! O spun și în limba rusă, ca să înțeleagă toți deputații opoziției, că e important

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În cadrul primei şedinţe a Parlamentului din sesiunea de primăvară, premierul Iurie Leancă a menţionat despre importanţa acestui an dificil pentru guvernare. Potrivit lui Leancă, în 2014 Moldova are prea multe probleme de rezolvat şi foarte puţin timp la dispoziție. Se va pune accent pe reforma justiţiei, a poliţiei şi a Procuraturii, se vor elimina focarele de corupţie, vor fi atrase investiţii străine şi vor fi create locuri de muncă.

Totodată, primul ministru a menţionat că ţara noastră va trăi două momente decisive în 2014- semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi alegerile parlamentare. Iurie Leancă a ţinut să accentueze că mesajul este adresat, în special, opoziţiei.

“…ca să fiu înțeles și mai bine: Vom semna Acordul şi vom câştiga alegerile! O spun și în limba rusă, ca să înțeleagă toți deputații opoziției, că e important: “Мы подпишем соглашение об асоциации с ЕС и выиграем выборы!” Astăzi, cea mai mare provocare în faţa noastră nuU este să câştigăm alegerile sau să facem faţă răuvoitorilor Integrării Europene, care încearcă să creeze o competiţie cu dimensiunea eurasiatică – o competiţie falsă, de altfel. Astăzi, integritatea teritorială şi opţiunea europeană a Republicii Moldova sunt sub atacul unor forțe iresponsabile. Atac al unor oameni care se vor trezi într-o bună zi că și-au trădat țara, fără măcar să știe când s-a întâmplat asta! Sunt indivizi care încearcă să profite de sensibilitățile semenilor lor, pentru a-i amăgi și a-i transforma în prizonieri electorali, pe care să-i folosească în acțiunile lor de destabilizare a țării. Strategia lor poate fi clar urmărită în autonomia găgăuză, Bălţi, Taraclia sau alte raioane. Tactica lor este următoarea: să dezbine ţara, să răspândească falsuri şi să cheme populaţia la nesupunere civică. Ei îi fac pe vorbitorii de română şi rusă să se certe între ei sau montează populaţia găgăuză împotriva autorităţilor centrale”, a spus Leancă.

În discursul său, Leancă a declarat că se va acorda atenţie educaţiei, infrastructurii energetice, implicit ce ţine de finalizarea construcţiei gazoductului Ungheni-Iaşi, dar şi construcţiei a două poduri peste Prut şi a liniilor electrice de interconexiune în sudul ţării. De asemenea, premierul a dat asigurări că Guvernul şi coaliţia pro-europeană vor promova, în continuare, Integrarea Europeană, vor apăra statalitatea şi unitatea teritorială a Moldovei, şi vor consolida societatea.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img