Leancă despre reţinerea directorului liceului „Lucian Blaga”: Să mă țineți și pe mine la curent și dacă e nevoie, să ne vedem de urgență

Varnita RMN Bender 10

În cadrul şedinţei de astăzi a executivului, premierul Iurie Leancă i-a solicitat Vicepremierului pentru Reintegrare, Eugen Carpov să-l ţină la curent cu situaţia legată de reţinerea directorului liceului „Lucian Blaga” de către miliţia transnistreană. Leancă şi-a exprimat regretul că Tiraspolul menține tensiunile în regiune.

„Vă rog frumos, nu doar să urmăriți foarte atent ce se întâmplă pe acest caz, dar să întreprindeți toate măsurile și ceilalți colegi care au repsonsabilități. Eu speram că după ședința grupului de lucru pe acest subiect, cel puțin pentru o anumită perioadă, am găsit o soluție. Se pare că, totuși, tentativele de menținere a tensiunii pe o problemă unde e vorba de copii, în primul rând, iată că ea mai persistă acolo, la unii, la Tiraspol. Să mă țineți și pe mine la curent și dacă e nevoie, să ne vedem de urgență”, a spus Leancă.

Potrivit Vicepremierului pentru Reintegrare, Eugen Carpov, directorul liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol, însoțit de contabila acestei instituții se deplasau cu automobilul. După trecerea liniei administrative au fost opriți de un grup de reprezentanți ai unor structuri militarizate din regiunea transnistreană. Li s-a cerut să fie efectuată o examinare sau percheziție a autoturismului, ei nu au fost de acord. La moment, persoanele respective, însoțite de șoferul autoturismului, se află încă la locul unde au fost opriți, numărul de persoane din partea structurilor transnistrene s-a mărit.

La Chișinău a fost convocată o ședință a delegației în Comisia Unificată de Control din partea Republicii Moldova, a Chișinăului unde au avut loc consultări cu partenerii internaționali. De asemenea, a fost solicitată o deplasare de urgență a observatorilor militari din partea Comisiei Unificate de Control la fața locului.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By