Judecătorul i-a numit “nebuni” pe cei ce l-au ținut pe Baștovoi în frig!

1616277_601458559946807_1873230095_n

Cazul de tortură săvârșit asupra lui Andrei Baștovoi chiar în clădirea Judecătoriei Centru de către angajații MAI a fost catalogat drept “nebunie” de către judecătorul de instanță.

Martori la proces au venit cu noi detalii, afirmînd că, atunci cînd a văzut starea în care a fost adus la proces Andrei Baștovoi, judecătorul ar fi exclamat: “Sunteți nebuni? Cum ați putut să țineți omul atâtea ore în frig și fără mâncare?” Reacția judecătorului a fost una pur umană și ea se alătură corului de oameni revoltați care continuă să exprime în rețelele de socializare neîncrederea lor în justiția moldovenească. Soția lui Andrei Baștovoi primește zilnic zeci de mesaje de susținere din partea jurnaliștilor și a reprezentanților societății civile.

Într-un interviu acordat unei televiziuni, Svetlana Baștovaia a relatat coșmarul prin care trece familia sa. Anterior femeia a adresat o scrisoare Premierului Leancă, dar a primit un răspuns greu de catalogat: “Scrisoarea nu va fi examinată”! Precizăm că procesul la care Andrei Baștovoi a fost adus ma martor este intentat de un fost angajat al ASCOM căruia i-a fost reținut salariul pe mai multe luni, astfel încât suma se ridică la câteva zeci de mii de $. Mai sunt și alte procese împotriva ASCOM deschise de angajații nedreptățiți. Este al treilea an de când oamenii cer miliardarului Anatol Stati să le plătească banii pentru care au muncind în Sudan, de multe ori în condiții inumane.

Nivelul de încredere al victimelor este scăzut, fiind cunoscut faptul că actualul premier, Iurie Leancă, a deținut în ASCOM funcția de vicepreședinte, fiind legat de președintele companiei și prin relații de rudenie, miliardarul fiindu-i premierului naș de cununie.

You may also like

Comments are closed.

By