ION STURZA: Kievul trebuie sa fie o lectie pentru politicienii si societatea moldoveneasca

sturza

foto: timpul.md

Ex-premierul, omul de afaceri Ion Sturza, a publicat pe pagina sa de facebook un mesaj prin care încearcă să-i atenționeze pe politicienii de la Chișinău despre faptul că ar trebui să fie atenți și să tragă anumite concluzii din evenimentele care se desfășoară la Kiev.

O opinie personala!

Kievul trebuie sa fie o lectie pentru politicienii si societatea moldoveneasca. Noi am avut „un Kiev” al nostru, 7 aprilie. Si atunci, si acum oamenii lupta impotriva ignorantei autoritatilor, lipsei de perspective pentru cei tineri si dornici de munca, impotriva coruptiei generalizate, oligarhiei institutionalizate, guvernarii obscure, lipsei de respect fata de lege, cutuma si bun simt.
Cei care au protestat pe 7 aprilie si cei care protesteaza astazi in Ucraina nu sunt niste marginali extremisti. Sunt clasa de mijloc, intelectuali, tineri, patrioti. Lozinca este simpla: „Nu mai dorim asa!”.

Este deja evident ca nici Vestul, nici Estul nu au inteles acest fenomen.

Mai trist e ca pe „spatele” acestor revolte vor veni tot felul de profitori, cinici si hrapareti, care vor continua aceleasi politici veci… Ei nu stiu si nu pot altceva!

Si o lectie pentru „businessmanii abonati” la Stat. Scoateti-va fundurile din avioane private, masini luxoase, alungati cohortele de bodyguarzi! Investiti, creati locuri de munca si valoare adaugata. Tavalugul poate sa treaca si peste voi.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By