ION STURZA A UITAT DE FILAT ?: „Nu vă faceți griji… E realizarea lui Leancă!”

sturza

foto: timpul.md

Ion Sturza, ex-prim ministrul Republicii Moldova, a postat pe rețeaua de socializare Facebook în care felicită Republica Moldova, Coaliția de guvernare și pe Iurie Leancă pentru liberalizarea regimului de vize cu UE. Intenționat sau nu, Sturza a evitat însă să-l felicite cu această ocazie pe discipolul său din guvernul ADR, Vlad Filat (despre care presa locală titra încă în 2011: „Datorită lui Vlad Filat din 2012 vom merge în Europa fără vize”), dar și pe restul liderilor Coaliției.

Totodată, Sturza susține că, indiferent de ceea ce spun „binevoitorii”, moldovenii vor circula fără vize în Europa, chiar dacă mai există mici formalități birocratice prin care trebuie să trecem.

Unii isi fac „griji” pentru libera circulatie a moldovenilor, speculind cu Consiliul JAI (pentru Justitie si Afaceri Interne). Sa nu o faca! Decizia politica este luata: moldovenii vor circula fara vize in Europa.

Dreptul la libera circulatie a oamenilor, marfurilor si capitalului este unul fundamental. E o mare realizare a Moldovei ca stat, o realizare a coalitiei de la guvernare si personal a Domnului Leanca. Trebuie sa-i felicitam pentru aceasta.

In acelasi timp, sa nu uitam ca este o decizie luata pe criterii politice, influentata inclusiv de evenimentele din Ucraina. Oamenii simpli (nu numai Europa) asteapta performante, o viata mai buna…

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By