Înţelegeri meschine dintre PCRM şi başcanul Formuzal

big_22_de_deputati_din_adunarea_populara_a_gagauziei_au_constituit_o_formatiune_17889600

Potrivit membrilor Partidului Democrat din autonomia găgăuză, başcanul Mihail Formuzal împreună cu Partidul Comuniştilor pun la cale o reuniune prin care să tensioneze situaţia politică. Aceştia au fixat pentru sâmbătă, la Comrat, o reuniune a deputaţilor Adunării Populare şi ai parlamentului Republicii Moldova din toate legislaturile, precum şi a altor funcţionari. Potrivit democraţilor, autorii reuniunii au scopuri meschine, bazate pe interese personale – de a monta 3 milioane de moldoveni împotriva celor 150 de mii de găgăuzi.

„Unele forţe politice, în primul rând Formuzal şi partidul pe care îl conduce – Partidul Regiunilor, precum şi aliaţii din PCRM au privatizat rezultatele referendumului şi le folosesc pentru a prezenta un ultimatum autorităţilor centrale şi să destabilizeze situaţia atât în Găgăuzia, cât şi în întreaga Republica Moldova. Ei au ales în calitate de ţintă poporul Găgăuziei, încercând să genereze o confruntare dintre 150 de mii de oameni şi cealaltă parte a Republicii Moldova”, se spune în rezoluţia difuzată de activul PDM.

Activul organizaţiei teritoriale a PDM din Găgăuzia cheamă membrii Adunării Populare să nu li se alăture comuniştilor şi başcanului. De asemenea, democraţii au făcut un apel conducerii Partidului Democrat şi a altor partide de la guvernare să iniţieze un dialog constructiv cu autorităţile de la Comrat pentru rezolvarea problemelor existente. Iar populaţia din regiune este îndemnată să nu se lase condusă de intenţiile lui Formuzal şi aliaţilor săi politici de a destabiliza situaţia din regiune.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By