Ianukovici se află încă pe teritoriul Ucrainei

president-viktor-ianukovici

Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici se află în continuare pe teritoriul Ucrainei. Despre aceasta a anunţat consilierul său Anna Gherman, care a refuzat să precizeze localitatea în care se află preşedintele destituit, relatează agenţia Ukrinform, citată de Mediafax.

„El se află în Ucraina. Ştiu asta. Întotdeauna am avut metodele mele de a afla unde el se află, deşi mulţi au încercat să minimizeze influenţa mea asupra lui”, a declarat Gherman.

„Eu nu îl caut, voi sunteţi cei care-l căutaţi”, a afirmat ea într-un interviu, adăugând însă că nu a discutat cu Ianukovici în ultimele zile.

„În urmă cu câteva zile, când Viktor Ianukovici se afla la Harkiv, i-am trimis nişte declaraţii pe care trebuia să le pronunţe în faţa presei, dar Ianukovici a ales o altă cale (…). Îmi pare rău că nu am fost alături de el în acel moment. Nu i-aş fi permis să spună anumite cuvinte”, a declarat Gherman.

După ce a fost destituit sâmbătă de către Parlament, Ianukovici nu a mai dat vreun semn de viaţă.

Luni, ministrul interimar de Interne Arsen Avakov a anunţat, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, că un mandat de arestare a fost emis pe numele lui Viktor Ianukovici, destituit din funcţia de preşedinte al Ucrainei.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By