Ianukovici: MI-E RUŞINE ŞI-MI CER SCUZE

ianukovici

Preşedintele demis al Ucrainei, Victor Ianukovici regretă faptul că nu a avut puteri să menţină stabilitatea şi că a permis instaurarea anarhiei în ţară. De asemenea, Ianukovici şi-a cerut iertare de la veterani, de la cei care au suferit şi de la poporul ucrainean.

Întrebat de ce a fugit din ţară în momente atât de dificile, Victor Ianukovici a răspuns că îi este ruşine pentru faptele sale, dar că a fost impus de situaţie.

„Nu am fugit nicăieri. Din Kiev am plecat la Harkov, dar în Kiev s-a tras în mine cu pistoale automat. Nu am plecat singur. Am mers la Harkov pentru a ne întâlni cu activul Partidului Regiunilor, am ajuns târziu. Dimineaţa, pe 22 februarie, serviciul de securite a primit informaţii precum că spre Harkov se îndreaptă grupuri radicale. Nu a fost vorba de frică, au fost conditii de securitate. Am primit apeluri telefonice că nepotul meu a fost inclus în lista prizonierilor. În Rostov am venit la un prieten, care locuieşte aici, în apropiere. Am venit să-mi găsesc azil politic”, a declarat Ianukovici la conferinţa de presă organizată în oraşul Rostov-pe-Don.

În acelaşi context, Ianukovici a declarat că se va întoarce în Ucraina atunci când i se va oferi siguranţă atât lui, cât şi familiei sale.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By