Ianukovici consideră că toate deciziile Radei Supreme sunt ILEGALE

Виктор Янукович

Potrivit preşedintelui ucrainean, Victor Ianukovici,  toate deciziile Radei Supreme pe care le-a luat în ultima perioadă, sunt ilegale. „Tot ceea ce se întâmplă acum în Parlament – sunt acte de banditism”, a spus Ianukovici la postul TV UBR.

Amintim că deputaţii Radei Supreme au votat pentru desfăşurarea alegerilor anticipate până la finele acestui an, revenirea la Constituţia din 2004 . În acelaşi timp, au adoptat o rezoluţie cu privire la eliberarea din închisoare a fostului premier Iulia Timoşenco. Parlamentarii au mai  ales un nou spiker şi au desemnat un nou şef în fruntea MAI.

Totodată, în mesajul TV,  înregistrat în oraşul Harkov,  şeful statului a declarat că în ţară are loc o lovitură de stat şi i-a numit „bandiţi” pe cei din  opoziţie, informează Itar-Tass.  De asemenea, preşedintele ucrainean a declarat că deputaţii sunt bătuţi şi loviţi cu pietre la ieşirea din clădirecă Radei.

„Râbak a fost bătut. El a venit la mine. A fost atacat cu focuri de armă. M-a rugat să îl ajut. L-am trimis pentru tratament la Doneţk”, a mai spus Viktor Ianukovici referindu-se la Vladimir Râbak, care a demisionat din funcţia de preşedinte al Radei Supreme.

Anterior, Viktor Ianukovici a anunţat că nu intenţionează să demisioneze.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By