9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

Ianukovici cere Rusiei să-i asigure siguranţa. Autorităţile de la Moscova SUNT DE ACORD

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Federaţia Rusă este de acord să-i ofere siguranţă lui Victor Ianukovici, afirmă o sursă anonimă din cadrul structurilor de stat din Rusia, fără a oferi careva detalii.

Menţionăm că preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, dat în urmărire de opoziţie, a cerut autorităţilor ruse să-i asigure siguranţa personală.

„Eu şi susţinătorii mei suntem ameninţaţi cu represalii. Sunt obligat să cer autorităţilor ruse să mă protejeze de acţiunile extremiştilor”, se menţionează într-o declaraţie a lui Ianukovici, adresată poporului ucrainean.

De asemenea, Viktor Ianukovici a declarat că nu a ordonat armatei Ucrainei să se implice în evenimentele politice interne şi nu face acest lucru în prezent.

„În caz că cineva va da asemenea ordine forţelor armate şi structurilor de forţă, asemenea ordine sunt ilegale, criminale”, se spune în mesajul lui Ianukovici.

Totodată, Viktor Ianukovici consideră că acordul semnat la Kiev pe 21 februarie între el şi liderii opoziţiei nu a fost îndeplinit.

„Cred că acordul semnat de mine şi liderii opoziţiei ucrainene în prezenţa respectabililor parteneri occidentali cu privire la reglementarea crizei din Ucraina, pe 21 februarie 2014, nu a fost îndeplinit”, a declarat Ianukovici.

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, declară că „este o ilegalitate” situaţia în care mulţimea alege liderii ucraineni şi este convins că este sprijinit în această privinţă de sud-estul Ucrainei şi Crimeea.

„În prezent devine evident faptul că poporul din sud-estul Ucrainei şi Crimeea nu acceptă anarhia şi situaţia ilegală din ţară, atunci când miniştri sunt aleşi de mulţimea din piaţă”, se spune în declaraţie.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img