Ghimpu: Formuzal pentru mine este un ”zero”

Mihai-Ghimpu_3

Başcanul Găgăuziei Mihail Formuzal a încălcat flagrant legislaţia în vigoare, inclusiv Constituţia şi nu are nici dreptul juridic şi nici moral de a ocupa în continua funcţia de membru al guvernului, a declarat miercuri seara la ”Fabrika” liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

El a declarat că atât Formuzal, cât şi ceilalţi organizatori ai aşa-numitelor referendumuri din autonomia găgăuză ar trebui traşi la răspundere.

Ghimpu a precizat că, potrivit legislaţiei, autorităţile din Găgăuzia pot organiza doar referendumuri ce ţin de problemele locale. ”Nu poate fi cetăţean al Republicii Moldova, membru al guvernului şi să organizeze referendumuri ilegale. El nu are dreptul să deţină această funcţie nici juridic nici moral. Trebuie dosar penal şi tragerea la răspundere penală a organizatorilor referendumurilor ilegale”, a declarat Ghimpu.

El s-a referit şi la declaraţiile lui Formuzal că ar putea să-i interzică lui Ghimpu să meargă în Găgăuzia, ca reacţie la proiectul PL ca başcanul Găgăuziei să nu mai fie membru al Guvernului. ”Formuzal pentru mine este un zero. E venit pe pământul strămoşilor şi să-mi interzică el să calc pe pământul meu”, a declarat Ghimpu.

Amintim că Mihai Formuzal a fost unul din iniţiatorii şi susţinătorii celor două referendumuri care au avut loc duminică în regiunea găgăuză şi care au fost declarate ilegale de justiţie.

sursa:hotnews.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By