Forțele antiteroriste din Ucraina, în stare de alertă

kiev

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a plasat duminică unitățile antiteroriste în stare de alertă. Măsura vine ca urmare a unei creșteri bruște a numărului de amenințări, nespecificate, la adresa unor obiective importante de genul centralelor electrice, aeroporturilor și conductelor de gaz și petrol, informează Reuters.

Descriind această măsură drept preventivă, Serviciul de Securitate a afirmat: ‘Conform legii, centrul antiterorist al SBU este obligat să pună în stare de alertă unitățile antiteroriste pe teritoriul țării’, în condițiile în care aeroporturile internaționale, centralele electrice și stațiile de cale ferată și de autobuz din marile orașe sunt în pericol”.

Decizia a fost luată în conformitate cu legea privind combaterea terorismului.Potrivit SBU, aceste măsuri sunt transparente și sunt în primul rând preventive.

Președintele ucrainean Viktor Ianukovici a avertizat în legătură cu creșterea acțiunilor radicale și a activităților teroriste după mai mult de două luni de manifestații în care protestatari antiguvernamentali au ocupat clădiri în capitală și în alte orașe, cerând o reformă politică și demisia șefului statului.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By