Filat-mîrţoaga şchioapă a Moskovei vi se balegă-n poartă

rogozin

Pseudoreferendumul de ieri al găgăuțelor rusolingve a demonstrat, pentru a mia oară, că tovarășul Filat reprezintă cu credincioșie statornică de KGB-ist interesele Moskovei în gubernie.

Acesta, deși are Justiția și Securitatea în palmă, n-a dorit să stopeze din fașă această mizerabilă acțiune politică organizată de Moskova prin ambasadorul Kremlinului, prin vasalii lui Rogozin, care sunt Formuzal, Dodon și el însuși, Vladimir Vasilievici Filat, cu numele de agentură secret, botezat de ruși: GABAR.

Cum putea grănicerul sovietic Filat să interzică această lovitură dată integrității teritoriale a semiMoldovei dacă el însuși a fost unul din inițiatorii și organizatorii ei?

Să fim mai expliciți, totuși.

Formuzal este bașkan pe găgăuțele mancurte ce nu-și cunosc nici măcar propria limbă.

Dar Formuzal este garsonul lui Filat, căruia ultimul în doar 3 zile i-a înregistrat Partidul Regiunilor la Chișinău, fiindcă avea și mai are nevoie de un partid-satelit la Komrat.

De ce Filat n-a permis cu anii să fie înregistrat noul statut unionist al Partidului Național Liberal? Asta e cu totul altă poveste.

Probabil, fiindcă nu i-a permis superiorul său moskovit, nimeni altul decît criminalul de război Rogozin.

Ba mai mult decît atît: Filat în a 4-a zi le-a acordat găgăuțelor lui Formuzal și sediu pe strada 31 august, în spatele Ministerului de Interne al său.

După război, adică după pseudoplebiscitul de ieri al găgăuțelor venetice, oploșite pe la noi, datorită POVERII BUNĂTĂȚII NOASTRE fără sfîrșit, iată că tovarășul de gardă al Moskovei, Filat, dă toată vina politică numai pe comuniști.

Despre Dodon—nici un cuvînt, despre Rogozin—nici un apostrof, despre ambasadorul Moskovei–tăcere de mormînt, nu altceva.

Adevărat e că Moskova a clocit această mascaradă politică în tidvele lui Putin, Medvedev și Rogozin, dar a organizat-o cu mîinile curat murdare ale lui Voronin, Dodon, Șevciuk, Formuzal și Filat.

Cine a fost racolat de KGB/FSB e racolat pîn-la dispariția lui fizică.

Din KGB/FSB nu poți pleca atunci cînd vrei tu la plimbare.

Ordinul transmis prin terțe persoane nici nu se discută.

Se execută în termenul stabilit de la Centrală.

Altfel spus, Filat a avut mîinile legate, ca de obicei, și a acționat orbește, în interesul exclusiv al Kremlinului.

Iar ca să se dea vajnic european, liberal și-ncă democrat, acesta își permite nerozia de-a arunca praf în ochii tuturor basarabenilor, pe care-i anunță cu 10(!) luni înaintea datei noilor alegeri parlamentare că el, mîrțoaga șcioapă a Moskovei care se balegă-n orișice poartă, e, de fapt, călăreț și că noi va trebui să-l mai ducem următorii 4 ani în spinare pe el.

Mîrțoaga orz și iarbă verde în februarie visează.

Mîrțoaga, care știe să facă milioane la telefon, așa precum îl lăuda odinioară sir Diakov, crede că noi am uitat cu ce preț l-a instalat ea(mîrțoaga) pe Timofti ca președinte.

Nu, noi n-am uitat, pocitanie!

Și vă spunem și vouă cu ce preț.

Gabar, orice post n-ar avea, tot Gabar pervers în toate rămîne.

Acesta într-o zi de joi, după ce-a păpat bine în capitala unui stat european s-a întîlnit cu președintele acestuia și cu lacrimi de prim-ministru, încleiate pe față de Bodiu, i s-a plîns acestuia că Basarabia riscă să fie iar înfășată de comuniști fiindcă PD, PL și grupul lui Dodonache nu vor DEZINTERESAT să voteze pentru un președinte necomunist, iar să apeleze la votul trădătorului Godea n-are nici un gram de plăcere.

Astfel, conchidea Gabar, era în mare impas alegerea unui președinte liber, democrat, proeuropean și anticomunist prin esență.

Președinte tras la sorți de Ghimpu, dar care va deveni ulterior matrioșka din buzunarul de la spate al lui Filat.

Cică președintele din țara respectivă, mare și-nfloritoare, pe care comuniștii o cred drept ultimul imperiu din Europa, l-a crezut pe Gabar și l-a întrebat cam de ce sumă ar fi nevoie ca Moldova să nu deraieze din drumul ei proeuropean și să nu mai cadă pradă în veci comunismului.

–-Numai 3 milioane de euro, dle președinte, a răspuns milos Gabar, ca un cerșetor cu experiență epocală în domeniu. Atît, numai 3 milioane de…euro. Pentru 31 de deputați+ ortacii mei, în număr de 31, care vor și ei să servească o felie de tort cu cocktail Molotov, bucuroși că Moldova europeană are un merituos președinte.

Președintele din acea țară-membră UE și NATO pînă în seară i-a adus la hotel suma solicitată într-o geantă tip diplomat, crezînd că jertfa nerambursabilă va fi împărțită ca un dar de nuntă tuturor comesenilor, dar na-ți-o bună că ți-am dres-o, stimate și naiv președinte.

Gabar avea deja înțelegerea stabilită cu PD, PL și PLDM-ul său ca partidele din Alianța pentru Integrare Europeană să voteze necondiționat candidatura lui Timofti, care era candidatura aleasa și propusă de Ghimpul din PL, dar, în realitate, întruchipa votul unit și solidar al AIE-2.

31 de pldm-iști+15 pd-iști+12 pl-iști=58.

Pentru alegerea lui Timofti mai trebuiau încă 3 voturi.

Minimum.

Ca să fie 61+1 de rezervă, în caz că se-mbolnăvește cineva.

Grupul lui Dodonache avea 4 voturi. Tocmai ce-i trebuia lui Gabar.

Numai că omul din rețeaua KGB-istă a Moskovei cerea pentru asta nici mai mult-nici mai puțin de 1 milion de euro.

Moskova nu dormise nici de astă dată și aflase suma adusă cash de Gabar în gubernie.

10 zile de negocieri i-au trebuit prim-ministrului nedemis de atunci ca să-l convingă pe Dodonache să mai…cedeze că e prea mare prețul solicitat, fiindcă el, Gabar, va jertfi acea sumă din propriul lui buget, auster, de familie.

–440 mii și punctum, cum a zis Eminescu, i-a trîntit-o într-o noapte în nas Gabar.

–Fie cum spui, colega, pentru binele suveranității și prosperității Moldovei, cedez, a oftat Dodonache și s-a pus imediat pe numărat.

El, tremurînd, număra, singur, într-un birou din Guvern și de-acum Gabarcik ofta în biroul său, despărțit de celălalt birou de-o anticameră.

Îi părea cumplit de rău că se desparte de 440 mii euro din 3 milioane de euro puse pe altarul libertății și democrației moldovenești de un președinte de stat liber de comunism.

–-440 mii pentru 4 mîini de deputat! Cîte 110 mii de căciulă! Pentru o simplă ștampilă în cabina de vot! Ptiu drăcie!- striga el, privind prin geam spre Catedrală, încît de ciudă îi veni pofta să se arunce de la etaj în locul unde anterior fusese monumentul lui Lenin.

…Și iată așa 440 mii de euro s-au dus tîrîș-grăpiș în unul din buzunarele Moskovei, supranumit: Dodonache.

Iar Gabar s-a alesc cu un profit net de 2 milioane 560 mii de euro.

La cursul valutar din 16 martie 2012, cu rata de schimb euro/dolar/euro-1.363636 dolari.

Oare cît a primit pentru pseudoreferendumul de ieri Gabar?

Mai puțin?

Sau mai mult decît 3 milioane?

Vi-i a rîde?

Rîde bine cine rîde la urmă mereu.
dmitri_rogozin_foto_kp_ru__32495500
SURSA: Traian Vasilcău

You may also like

Comments are closed.

By