FILAT: Este una din cele mai emoţionante ieşiri în faţa presei

filat23

Potrivit preşedintelui PLDM, Vlad Filat, moldovenii sunt cetăţeni europeni şi au dreptul de a călători liber în Europa. Declaraţia a fost făcută în contextul abolirii regimului de vize pentru cetăţenii RM de către Parlamentul European.

„Cred că este una din cele mai emoţionante ieşiri ale mele în faţa presei. Votul de astăzi în Parlamentul European este o victorie. După această decizie RM va deveni mai puternică. Prin abolirea regimului de vize este consolidată independenţa şi suveranitatea ţării noastre. Instituţiile statului devin mai puternice şi mai responsabile. Am luptat constant pentru dreptul la libera circulaţie. De astăzi, Moldova intră într-o nouă etapă. Suntem cu un pas mai aproape de Europa”, a declarat Filat.

Filat a transmis şi un mesaj de avertizare celor care vor să destabilizeze situaţia din ţară.

„Cei care încearcă să destabilizeze situaţia au putut să vadă prin exemplul Ucrainei ce se întâmplă când încerci să minţi un popor întreg şi să-i spulberi visul. Iar visul nostru este unul european. De aceea vom continua să mergem pe acest drum, oricât de greu ar fi. Destinul nostru este să fim în Europa”, a adăugat liderul PLDM.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By