Există ac de cojoc şi pentru persoanele care l-au reţinut pe directorul liceului “Lucian Blaga”, de la Tiraspol

gurin

Procurorul general, Corneliu Gurin, invitat aseară la Publika TV, a dat de înţeles că pe marginea acestui caz se întreprind măsurile necesare, doar că aceste acţiuni nu se fac publice pe motiv că ar împiedica desfăşurarea anchetei. Gurin a menţionat că reţinerea directorului liceului cu predare în limba română din Tiraspol este monitorizată atât de Procuratura Generală, cât şi de Centrul Naţional Anticorupţie, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Informaţii şi Securitate.

“Unul dintre cele mai mari pericole pentru urmărirea penală este comunicarea publică a anumitor aspecte.
Poate ne-am sesizat, dar n-o să vă spunem. Imediat ce spunem, se solicită ce faceţi mai departe şi ne developăm cu acţiunile care le întreprindem. Cert este că nu ne scapă mai nimic”, a spus Corneliu Gurin la Fabrika.

Procurorul General a mai adăugat că autorităţile din Transnistria nu sunt la prima abatere şi a dat de înţeles că persoanele implicate în reţinerea directorului Ion Iovcev vor fi sancţionate.

“Legislaţia procesuală şi penală oferă posibilitatea examinării faptelor, identificarea persoanelor şi, eventual, dacă se constată că fie se eschivează de la urmărirea penală, fie sunt cei asupra cărora se indică că nemijlocit s-a săvârşit infracţiunea respectivă, se aplică măsuri procesuale de constrângere. În cazul respectivelor persoane cele mai eficiente măsuri pentru moment poate fi arestarea şi anunţarea în căutare, inclusiv în căutare internaţională. Asta ar însemna că acele persoane culpabile, fie reprezentanţi ai administraţiei, fie reprezentanţi ai aşa-numitor organe de drept, să nu mai poată ieşi de pe teritoriul respectiv, nici într-o direcţie, pentru că restul frontierelor sunt controlate oficial. Ei nu mai pot să se deplaseze la rudele din RM, nu mai pot face shppping la Chişinău, nu mai pot merge la mare”, a conchis procurorul general.

Amintim că la începutul lunii februarie, directorul liceului “Lucian Blaga” de la Tiraspol, Ion Iovcev, a fost reţinut de miliţia transnistreană. Iovcev, împreună cu şoferul şi contabilul instituţiei, au fost învinuiţi de contrabandă pentru că aveau la ei salariile profesorilor pentru luna ianuarie. Pe acest caz, Procuratura Generală a intentat un dosar penal, persoanele culpabile urmînd să ispăşească o pedeapsă de la 3 la 7 ani.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By