Elevul care a ucis două persoane la Moscova dorea să vadă cum reacționează lumea

elev

Elevul rus care a ucis recent două persoane și a sechestrat 24 de colegi în propria școală s-a dus înarmat la ore pentru a vedea cum reacționau oamenii la acțiunile sale, relatează ziarul rus Izvestia, citat de Agerpres.ro.

‘Nu doream să ucid pe nimeni, doream să mor. Eram curios să știu ce este după aceea. Ce este după moarte. Voiam să știu și cum reacționează lumea la ceea ce fac. Am venit să mă ucid’, a declarat Serghei Gordeev, din închisoare, pentru ziarul rus.

Elevul în vârstă de 15 ani a dat asigurări că nu intenționa să-l ucidă pe profesorul de geografie. ‘Nu aveam probleme cu Andrei Nikolaevici (Kirilov, profesorul asasinat). Din contra, aveam o bună relație cu el. Când s-a îndreptat spre mine am tras în el, nici nu știu de ce, poate pentru ca nimeni să nu creadă că nu eram în stare să trag’, a afirmat tânărul.

Gordeev și-a manifestat părerea de rău față de uciderea a două persoane (profesorul și un polițist), însă a refuzat să răspundă la întrebări referitoare la părinții săi și la armele pe care le luase cu el la școală.

Elevul a tras cel puțin 11 focuri de armă și a ținut sechestrate 24 de persoane la 3 februarie, într-o clasă a școlii sale din Moscova, înainte de a se preda.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By