După un dosar contra lui Voronin la CEDO, contra lui Șelin la Jud.Centru, voi avea și unul contra lui Ghimpu

Ghimpu-ca-si-Voronin

Spuneam, intr-un articol anterior despre noile editii ale “Fabrika”, ca nu e prea bine sa fie in platou un singur invitat. Din pacate, in editia a treia a fost doar Ghimpu. Dupa care, cred eu, orice om treaz la cap si care nu isi administreaza pastile in timpul unei emisiuni, a vazut ca un atare specimen – cu oricite ordine si medalii l-ar impopota amicii interesati electoral de peste Prut – tot specimen intolerant, agresiv si violent ramine. Mai mult, ideea de competitie intelectuala cu moderatorii nu prea incape in gamalia unora, chiar daca se pretind juristi. Ei stiu una – daca ceva nu e pe placul meu, plec din emisiune. Sa ma fereasca Sfantul ce abordare primitiva, de troglodit…

Vrea sa multumesc celor care m-au invitat la Fabrika, prin Skype, si am obtinut de la un “jurist” (mult prea repetent, la propriu si la figurat, la studiile medii) proba in spatiu public a ceea ce stiam de multa vreme, pentru ca mi se tot transmitea cu multa consternare de catre colegi. Ghimpu si altii din preajma-i, ca sa nu precizam cine, desi avem martori vii, au umplut ambele state romanesti cu birfe despre “KGB”-ismul meu inexistent, pe simplu motiv ca “jurisului” i-a spus nu stiu cine ca la ATEM lucrau doar kgb-isti. Iata il astept in judecata sa vina cu probe – sper ca asta sa o stie si “juristii”… Pacat ca nu mai e printre noi reputatul publicist si traducator Valentin Mindicanu, care a avut o prima sageata in debutul Miscarii de Eliberare si Renastere Nationala, cu “Vesmintul fiintei noastre” despre limba romana, Mindicanu care m-a invitat la ATEM, ca translator simultanist.

Pai – cite lucruri stiu eu de ambii Ghimpi, fiind cu ei si cu Hadarca in PFD (dupa ce EU, si nu Mihai Ghimpu, am fost membru al partidului (PD), condus de frate-su Gheorghe Ghimpu, scriind acolo articole electorale contra lui Petru Lucinschi…)

Dar nu ma aventurez sa le trimbitez, pentru ca nu am timp sa adun probe, desi liste de arhiva cu infltrati in Miscarea de Eliberare si Renastere Nationala sunt publicate si pe bloguri. Dar nu afirm ca cineva e KGB-ist. Ghimpu M. a fost sef de stat – de ce sa umble cu birfe si sa nu ceara dovezi clare, concrete despre oponentii lui politici national-liberali? Pentru ca nu are ce sa i se prezinte. Am un dosar pe subiectul KGB-ismului contra lui Voronin la CEDO, am un alt dosar contra lui Selin la Judecatoria Centru si voi mai avea unul contra lui Ghimpu (mai am si contra unui tinar ambitios, se pare din aceeasi “baterie”).

Pacat de acest nivel suburban al prestatiei “juristului”. Spune parca lucruri normale, dar intr-o forma de iti repugna si ti se face sila sa il privesti sau sa il asculti.

Ghimpu s-a ratacit intre Putere, Opozitie falsa, proEuropa, o “Unire in sicriu” si o alta scoasa acum si fals primenita pentru campania electorala, de amagit oamenii.

E desteapta vorba populara, care se adevereste de fiece data, – “prostului nu ii e destul, daca nu e si fudul”.

Moderatorii au manifestat inca prea multa ingaduinta, dar cum altfel sa procedezi cu oamenii bolnavi…

Sursa: Vitalia Pavlicenco

You may also like

Comments are closed.

By