20 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

DRĂGUŢANU: Băieții șmecheri din sistemul bancar nu au astâmpăr

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Banca Națională a Moldovei a creat un grup de lucru care urmează să investigheze situația de pe piața valutară internă. Guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, susține că există suspiciuni că unele bănci comerciale intenționat au fixat rate de schimb mai mari, transmite UNIMEDIA cu referire la agora.md.

„În fiecare dimineață avem informația care sunt ratele de schimb la nivel internațional. Dimineață am dispus formarea unui grup de lucru. Situația este destul de calmă. Sunt sigur că în câteva zile lumea va înțelege ce se întâmplă”, a declarat Drăguțanu în cadrul unei intervenții la Publika TV.

„Deocamdată mă abțin să dau nume până nu voi avea rezultatele acestui grup de lucru. Se pare că așa numiții băieți șmecheri din sistemul bancar nu au astâmpăr. Avem un șir destul de mare de instrumente de sancționare. Vom decide în funcție de rezultatele analizelor. Noi ținem degetul pe puls. Astăzi am organizat o licitație de vânzare a dolarului. Am vândut 20 de mln de dolari la un curs de 13,67 lei. Una din băncile comerciale a fixat azi un curs cu 20 de bănuți mai mare decât celelalte bănci. Această bancă nu a venit astăzi la licitația BNM”, a mai adăugat Drăguțanu, în cadrul intervenției fiind sugerată implicarea lui Veaceslav Platon și a băncii Moldinconbank.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img