7 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Doi copii au scăpat ca prin minune după ce casa a luat foc

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Doi copii de 2 şi 3 ani au scăpat cu viaţă după ce focul a izbucnit în casă. Incidentul a avut loc în satul Măgurele, raionul Ungheni.

Pompierii au fost alertaţi de vecinii care au reuşit să scoată din casă copiii lăsaţi fără supraveghere cu focul aprins în sobă. Localnicii s-au mobilizat şi au început lichidarea incendiului pînă la venirea salvatorilor. Ajunşi la faţa locului angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au localizat incendiul fără ca acesta să obţină răspîndire.

Fetiţa de 2 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale, întrucît a inhalat monoxid de carbon. Viaţa copiilor la moment este în afara oricărui pericol.

Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor presupun că incendiu a pornit de la jăraticul căzut din soba. Cauza prealabilă a arderii este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sobei.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează populaţia să nu lase copiii nesupravegheaţi, cu focul aprins în sobă. Totodată pompierii recomandă ca jăraticul să fie stins pe timp de noapte. În caz de incendiu este indicat să fie apelat telefonul 901.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img