Dodon vrea să amintească moldovenilor cine sunt şi de unde vin. A lansat o campanie şi va scoate un manual de istorie

dodon3

Socialistul Igor Dodon este de părerea că moldovenii au uitat cine sunt şi de unde vin. De aceea a  decis să lanseze o campanie cu denumirea „Moldova, moldoveni, moldovenesc” . Potrivit lui, începând de astăzi activiştii PSRM vor promova acest mesaj prin intermediul foilor volante pe care le vor împărţi în toată ţara.

„Vor fi tipărite sute de mii de foi volante pentru ca să nu uităm cine suntem, de unde venim.  Fiecare cetăţean va primi acest mesaj”, a spus Dodon.

Campania va dura 2-3 luni. De asemenea, Igor Dodon a anunţat că Partidul Socialiştilor va lansa un manual de istorie a Moldovei. În câteva săptămâni, manualul va fi tipărit după care va fi transmis instituţiilor şcolare din republică.

” Avem un grup de specialişti care pregăteşte o carte care scoate la iveală principalele evenimente care ne caracterizează ca neam. O istorie mult mai bogată decât istoria românilor. Va fi tipărit în tiraj suficient pentru a ajunge în toată ţara Sperăm ca instituțiile de învățământ să accepte aceste manuale măcar pentru bibliotecile din școală. Ne punem drept scop ca cetăţenii să se mîndrească şi să se identifice cu lozinca „Moldova, moldoveni, moldovenesc”, a adăugat socialistul.

Manualul de „Istorie a Moldovei” va fi distribuit gratis.

moldova24.info

 

You may also like

Comments are closed.

By