Dodon vrea referendum naţional şi cere convocarea unei şedinţe speciale

dodon3

Grupul parlamentar al socialiştilor a venit cu iniţiativa de a convoca o şedinţă specială despre anunţarea organizării unui referendum naţional privind vectorul extern. Potrivit liderului socialiştilor, Igor Dodon, un plebescit desfăşurat pe întreg teritoriul ţării este unica soluţie pentru un consens naţional.

„Propunem fracţiunilor parlamentare să semneze un proiect de hotărâre în acest sens pentru a vedea unde îşi văd viitorul cetăţenii RM – în Uniunea Euriopeană sau Uniunea Vamală. Şi de ce nu, poate să fie şi a treia întrebare, nici UE, nici Uniunea Vamală. Propunem colegilor deputaţi să nu aibă frică de opinia poporului şi să demonstrăm consens politic”, a declarat Dodon.

Potrivit lui, socialiştii sunt gata să suţină iniţiativa oricărui partid de a organiza referendumul naţional. În caz că nu vor fi susţinuţi, Dodon afirmă că PSRM va continua organizarea referendumurilor locale. În plus, socialiştii îşi rezervă dreptul de a veni cu un milion de semnături în susţinerea integrării în Uniunea Vamală


moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By