DEZVĂLUIRI // NOI DETALII ! Procurorul atacat, lucra la un dosar de spălare de bani care îl vizează pe Platon! (UPDATE)

procur

UPDATE // SURSE DIN INTERIORUL PG au declarat pentru moldova24.info că Adriana Bețișor, procuror Anticorupție, în geamul căreia s-a tras dintr-o armă, instrumenta cazul Elat. Pe marginea acestui dosar, Bețișor urma să prezinte luni probele în instanța de judecată.

Potrivit acelorași surse, Adriana Bețișor lucrează pe un dosar care vizează mai multe nereguli legate de sistemul bancar, inclusiv spălari masive de bani, în care figurează firme care se pare că îi aparțin lui Veaceslav Platon, fost deputat AMN, despre care se vehiculează că ar fi autorul mai multor atacuri raider, inclusiv asupra MAIB și Victoria Bank, dar și faptul că acesta ar sta în spatele tentativei de „cumpărare” a unui grup de deputați.

UPDATE // Numele procurorului în geamul căruia s-a tras dintr-o armă de foc este ADRIANA BEȚIȘOR de la Procuratura Anticorupție, scrie Ziarul Național (www.ziarulnational.md)

UPDATE // PG si MAI refuza sa dea numele procurorului, dar sursele noastre indica ca ar fi vorba de o procuroare din cadrul Procuraturii Anticoruptie.

UPDATE // Contactată de moldova24.info, Maria Vieru de la serviciul de presă al Procuraturii generale a confirmat faptul că în urma sesizării depuse de un procuror, Secția de Executare a Urmăririi Penale pe Cauze Excepționale a PG, împreună cu MAI desfășoară investigații la ora actuală. În același timp, Ion Bodrug, șeful IGP a confirmat că MAI participă la investigații, doar că această cauză se află în gestiunea PG.

****
Autori necunoscuți au tras un glonte în geamul dormitorului unui procuror care activează în cadrul Procuraturii Generale, potrivit unor surse din Poliție și Procuratură.

Sursele citate afirmă că ar fi vorba de o doamnă procuror, care duce mai multe dosare importante în acest moment și nu exclud ca ar fi vorba de o acțiune de intimidare, ca urmare a faptului că tocmai zilele acestea, procurorul respectiv urma să inițieze mai multe demersuri importante într-una dintre cauzele la care lucra.

Cazurile vizate de atacatori ar putea fi celebrul dosar Elat, dar și un dosar legat de mai multe scheme frauduloase din sistemul bancar, ambele cazuri aflate în instrumentarea procurorului respectiv.

La domiciliul procurorului s-a deplasat o echipă de investigatori pentru a preleva probele și a iniția o ancheta pentru depistarea autorilor.

La moment nu am reușit să obținem o reacție oficială din partea Procuraturii Generale.
moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By