Dezvăluire bombă a Ziarului de Gardă! Vezi ce automobil conduce Chetraru

zdg1

Culmea investigațiilor de presă a atins azi culmea senzaționalului! Eu ma minunez de cât de penibile și prost documentate sunt uneori anchetele Ziarului de Gardă, un ziar care nu ajunge la prea mulți cititori, dar care are pretenții de ziar de investigații. Haideți să vedem cât de justificate sunt pretențiile lor.

Am văzut mai multe anchete publicate de acest ziar, legate de mașinile unor funcționari, de obicei anchete prost documentate și absolut inutile. Mă mir că “investigatorilor” de la Ziarul de Gardă nu le dă prin cap că funcționarii pot foarte bine să aibă mașini pe alte nume, dacă vor sa nu fie “prinși” de “incisivii” jurnaliști de la ZDG.

Azi, culmea investigație a fost atinsă de Ziarul de Gardă prin publicarea unei liste cu mașinile șefilor Centrului National Anticorupție. Cea mai “senzațională” este cea a directorului CNA, un Renault Megane din 2005, care nu cred că valorează mai mult de două mii de euro. Cred că până și jurnalistul care a scris acest articol are o mașină mai scumpă. Care e ideea să publici un așa articol, în care să te faci de râs, nu înțeleg. Eu nu sunt sigur că funcționarii respectivi nu au mașini mai valoroase, dar dacă asta e tot ce marile investigații ale jurnaliștilor au putut scoate, înseamnă că mai bine nu publici nimic, să nu-ți faci de râs numele de ziar de investigații.

Adevărul este că în Moldova jurnalismul de investigație este apă de ploaie. Și cum să fie altfel, cât se vede de la o poștă că toate investigațiile publicate au interese evidente în spate, că anchetele evită în mod absolut evident un anumit partid, cu care doamnele de la ZDG au o relație nepotrivita. Apropo de investigații, știu de la surse foarte bine documentate că ziarului respectiv i-au fost aranjate niște abonamente pe la diferite instituții de stat, de către niște politicieni interesați foarte tare de jurnalismul de investigație, mai ales dacă se investighează ce le trebuie lor.

Vai de jurnalismul de investigație de la noi!

*acest articol este publicat în scopul îmbunătățirii calității jurnalismului din Moldova, în special cel de investigație.

sursa: Corneliu Gandrabur, Vox Publika

You may also like

Comments are closed.

By