Deputaţii au ţinut un minut de reculegere în memoria poetului Grigore Vieru

grigore-vieru-583063l

În cadrul şedinţei de astăzi a Parlamentului, deputaţii au ţinut un minut de reculegere în memoria lui Grigore Vieru. Marele poet ar fi împlinit astăzi, 14 februarie, 79 de ani.

Tot astăzi de ziua de naştere a lui Grigore Vieru, Primăria municipiului Chişinău va lansa cartea poetului „Tu m-ai strigat, fiule”, selecţie de Spiridon Vangheli. Evenimentul este programat pentru ora 11.30, la Muzeul de Artă. Editarea lucrării a fost finanţată de municipalitate, iar apariţia cărţii este un gest de cinstire a memoriei Poetului, prin cunoaşterea operei sale.

Cartea „Tu m-ai strigat, fiule” va fi distribuită în şcoli, biblioteci, gimnazii-internat, şcoli de limbă română din Transnistria, „pentru ca opera lui Grigore Vieru să uneasca cetăţenii Republicii Moldova de pe cele două maluri ale Nistrului şi să ne ajute să fim mai aproape unii de alţii”, a declarat primarul general, Dorin Chirtoacă.

În cadrul evenimentelor organizate de ziua de naştere a lui Grigore Vieru se mai înscriu: depunerea de flori la bustul poetului, de pe Aleea Clasicilor; Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, în colaborare cu Primăria Chişinău vor deschide expoziţia „Trei poeţi: Grigore Vieru, Mihai Ursachi şi Petru Cărare” la Galeria la Rond din spatele statuii lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, ora 11.00; depunere de flori la mormântul poetului din Cimitirul Central.

Grigore Vieru s-a născut în anul 1935 în satul Pererâta, raionul Briceni. Poetul s-a stins din viaţă pe 18 ianuarie 2009, în urma unui accident rutier, cauzat de un stop cardiac.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By