Corman: Autorităţile din Găgăuzia se joacă cu focul. Vor răspunde în faţa legii

corman ep

Potrivit preşedintelui Parlamentului, referendumul desfăşurat în Găgăuzia este un joc care nu trebuie repetat în niciun caz în alte localităţi din ţară. Igor Corman afirmă că plebescitele din 2 februarie au în spate doar interese, în special venite din partea comuniştilor.

“Acest joc de-a referendumul în Găgăuzia a luat sfârşit. Aprecierea o va da instanţa de judecată, cred că toată lumea înţelege care va fi această apreciere. Başcanul Formuzal singur a spus că se va pronunţa instanţa de judecată şi autorităţile din autonomie se vor conforma deciziei judecăţii. Al doilea referendum, consultativ, are context mai larg, cu implicarea deschisă a opoziţiei, a reprezentanţilor Partidului Comuniştilor şi a grupului Dodon, socialiştii. Astfel de încercări de a scoate dividente politice în seama unor opţiuni de politică externă a RM nu le consider binevenite. Consider că în niciun caz ceea ce a a vut loc în Comrat nu poate fi un precedent pentru alte localităţi, raioane sau municipii din Moldova”, a spus Igor Corman.

Igor Corman este de părerea că deputaţii din opoziţie se ascund astfel sub imunitatea parlamentară. Spikerul este convins că vor fi traşi la răspundere atât comuniştii, cât şi autorităţile din Autonomie.

“Autorităţile locale trebuie să înţeleagă foarte bine să nu se joace cu focul că vor răspunde în faţa legii”, a adăugat Corman.

Premierul Iurie Leancă declară că opoziţia comunistă, împreună cu socialiştii a încercat să destabilizeze situaţia politică din ţară prin organizarea referendumului.

“Sunt tentative de a ne pune pe noi într-un context ceva mai puţin pozitiv, că există şi la noi focare de tensiune. Ceea ce a fost ieri a fost o sfidare a legii”, a declarat Iurie Leancă la “Fabrika”.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By