Continuă violenţele la KIEV. Bilanţul MORŢILOR a ajuns la 28 de persoane

kiev2

Violenţele s-au reluat astăzi la Kiev, unde un fum dens a invadat Piaţa Independenţei, în timp ce apeluri la consolidarea baricadelor se aud peste tot, relatează Russia Today, în pagina electronică. Bilanţul violenţelor a ajuns la 28 de morţi şi 287 de persoane spitalizate, a anunţat Ministerul ucrainean al Sănătăţii, citat de mediafax.ro

Zgomote puternice, provenind probabil de la lucrările de construire a baricadelor, şi strigăte se aud permanent în piaţă. Potrivit aceleiaşi, surse, există informaţii cu privire la noi ciocniri în pofida armistiţiului. Protestatarii şi poliţia din centrul Kievului aruncă unii în alţii cu fumigene şi grenade asurzitoare.

Cel puţin 28 de persoane au murit în urma violenţelor din ultimele două zile, potrivit Ministerului ucrainean al Sănătăţii, în timp ce alte 445 au solicitat îngrijiri medicale. Printre răniţi se află doi străini.

Ministerul a precizat într-un comunicat postat pe site-ul său de Internet că patru tineri cu vârste mai mici de 18 ani şi doi cetăţeni străini figurează printre răniţii violenţelor de marţi seara din capitala ucraineană.

În plus, negocierile dintre preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici şi opoziţie urmau să fie reluate la ora 09.00 (09.00 ora României), a anunţat agenţia UNIAN, citând pagina de Facebook a Euromaidan (numele conflictului şi protestatarilor). Aceasta va fi a şaptea rundă de negocieri, după ce Ianukovici a refuzat categoric, miercuri, să vorbească despre demisia sa sau participarea UE şi Statelor Unite la negocieri. Pe de altă parte, opoziţia refuză participarea Rusiei la negocieri.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a anunţat un „armistiţiu” cu opoziţia înainte de sosirea la Kiev, joi, a diplomaţilor europeni şi a unui oficial rus de rang înalt.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By