Circa 25 de persoane au murit şi 100 au fost rănite în violenţele de marţi. Un nou asalt se pregăteşte pentru astăzi

kiev7

În confruntările de marţi dintre forţele guvernamentale şi manifestanţi în centrul Kievului, au murit în jur de 25 de persoane au murit şi alte 100 au fost rănite. Potrivit mass-media locale, printre victime se numără şi un jurnalist de la ziarul Vesti.

Potrivit informaţiilor, jurnalistul a fost scos dintr-un taxi, bătut şi împuşcat în piept de luptători din gruparea Tituşki, folosită pentru sprijinul forţelor de intervenţie.

Poliţia antirevoltă a folosit tunuri, grenade asurzitoare şi alte mijloace pentru a dispersa protestatarii. Unii dintre manifestanţi au ripostat cu bâte de baseball sau alte mijloace. Situaţia s-a calmat cu greu peste noapte. Fumul dens şi flăcările ce se ridicau de la pneurile incendiate continua să se vadă în jurul Pieţei Independenţei, la mică distanţă de Parlament. Explozii de mică intensitate s-au auzit toată noaptea, acestea fiind cauzate de petardele aruncate de manifestanţi şi, probabil, de grenadele asurzitoare lansate de poliţişti împotriva mulţimii, potrivit mediafax.ro.

Manifestanţii au ridicat baricade toată noaptea, formând lanţuri umane pentru transportarea cărămizilor, pietrelor şi lemnului în anticiparea unei alte ofensive a poliţiei.

Forţele de securitate ucrainene au înaintat, într-adevăr, în pofida baricadelor, după care s-au oprit, cel puţin pentru moment.

La orele 05:00 dimineaţa, trupele antirevoltă au lansat un nou asalt asupra Pieţei Independenţei.

UPDATE 2:40 – Kliciko: Ianukovici a refuzat oprirea asaltului şi a cerut evacuarea Pieţei Independenţei

Preşedintele Viktor Ianukovici a refuzat să oprească asaltul forţelor de ordine împotriva protestatarilor proeuropeni din centrul Kievului şi a cerut ca ei să evacueze Piaţa Independenţei, a declarat opozantul Vitali Kliciko, după o întrevedere cu şeful de stat ucrainean.

UPDATE 02:20 – Patru protestatari au fost ucişi în asaltul împotriva Pieţei Independenţei din Kiev, a anunţat opoziţia.

UPDATE 01:58 – Mai multe etaje ale Casei Sindicatelor din Kiev, transformată în „cartier general” de către protestatarii proeuropeni, au luat foc în cursul nopţii de marţi spre miercuri, relatează AFP.

UPDATE 00:04 – Şase poliţişti au fost ucişi de gloanţe la Kiev, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne

UPDATE 00:01 Fostul boxer Vitali Kliciko, unul dintre liderii opoziţiei ucrainene, s-a deplasat la Preşedinţie pentru a se întâlni cu Viktor Ianukovici, a anunţat marţi seară purtătoarea sa de cuvânt, citată de AFP.moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By