Cea mai mare sumă transmisă sub control de CNA – 135 mii de dolari şi 100 de mii de lei

dollars

Suma record de 135 mii de dolari şi 100 de mii de lei a fost transmisă sub control de CNA după reţinerea unui angajat al Inspectoratului Fiscal şi doi antreprenori. Persoanele reţinute se află în izolatorul CNA şi sunt bănuiţi de corupere pasivă, trafic de influenţă şi spălare de bani. Prin intermediul Fiscului, aceştia creau probleme anumitor agenţi economici, după care tot ei veneau pentru a rezolva aceste dificultăţi, a declarat Bogdan Zumbreanu, şeful Direcţiei Urmărire Penală al CNA.

Astfel, în cadrul operaţiunii, angajaţii Centrului au transmis bănuiţilor 135 de mii de dolari şi 100 de mii de lei, în trei tranşe. La prima tranşă au fost transmişi 115 mii de dolari pentru asigurarea bunei desfăşurări a activităţii unei întreprinderi. În cadrul celei de-a doua tranşe, funcţionarul Fisc a primit 100 de mii de lei. Iar a treia tranşă, de 20 de mii de dolari, era restul din prima tranşă.

„Iniţial, se planifica faptul ca săptămâna viitoare să fie transmise încă opt milioane de lei, dar nu ne permitem asemenea sume, iar în cadrul operaţiunii au intervenit şi circumstanţe care au determinat scurtarea perioadei de documentare şi s-a purces la reţinerea în flagrant cu 20 mii de dolari”, a declarat Zumbreanu.

El a precizat că aceasta a fost cea mai mare sumă transmisă de angajaţii CNA sub control, de la înfiinţarea Centrului.

Amintim că procurorii şi ofiţerii CNA au desfăurat în jur de 20 de percheziţii în raza Capitalei. Trei percheziţii au avut loc la Fisc, restul s-au efectuat în automobilele bănuiţilor, domiciliile acestora, dar au fost efectuate şi percheziţii corporale în momentul reţinerii. În cadrul percheziţiilor au fost depistate 20 de mii de dolari, iar la funcţionarul de la Fisc au fost găsiţi 80 de mii de lei.

După reţinerea în flagrant, un alt agent economic s-a autodenunţat şi a recunoscut că a dat mită de 180 de mii de lei aceloraşi persoane.

Dacă se va dovedi vinovăţia, oamenii de afaceri riscă până la 7 ani de închisoare, iar funcţionarul de la Fisc – până la 10 ani de puşcărie şi amendă de până la 60 de mii de lei.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By