Ce face Lupu la Bruxelles ?

lupu

Șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Parteneriatului Estic EURONEST, Marian Lupu participă la reuniunea Comisiei pentru afaceri politice, drepturile omului și democrație, care se desfășoară în perioada 10 – 11 februarie 2014, la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Potrivit agendei, în cadrul reuniunii Comisiei vor fi discutate subiecte care se referă la obiectivele Parteneriatului Estic (PaE) până la Summitul din 2015, care va avea loc la Riga, finanțarea PaE prin Instrumentul european de vecinătate și parteneriat, implicarea societății civile în Parteneriatul Estic.

De asemenea, europarlamentarii Victor Dolidze și Jacek Protasiewicz vor prezenta spre dezbatere proiectul de Raport cu privire la consolidarea Parteneriatului Estic prin intermediul Instrumentului european de vecinătate pentru perioada 2014 – 2020 și vor propune aprobarea unei rezoluții în acest sens.

Adunarea Parlamentară EURONEST reprezintă dimensiunea parlamentară a Parteneriatului Estic și o platformă de dialog între deputații din Parlamentul European și partenerii estici pe subiecte ce țin de implementarea reformelor politice, sociale și economice. AP EURONEST este formată din 110 de membri: 60 de membri din partea Parlamentului European şi câte 10 membri din partea partenerilor estici (Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan).

Sursa: Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova
moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By