CE A SPUS LUPU DESPRE FORMUZAL, dar şi despre referendumurile pe care vor să le organizeze PCRM şi PSRM

lupu

Fostul preşedinte al Parlamentului, Marian Lupu este de părerea că referendumul din Găgăuzia nu a apărut spontan. Lupu are dovezi sigure că această iniţiativă nu aparţine doar başcanului Mihail Formuzal, ci a fost susţinută din exterior, mai exact de anumite cercuri politice din Federaţia Rusă care au şi finanţat plebescitele. Potrivit lui, scopul a fost să împiedice semnarea şi ratificarea Acordului de Liber Schimb. Mai mult, preşedintele PD afirmă că exerciţiul de duminică a fost iniţiat de başcan pentru a-şi majora raitingul în cadrul electoratului din Găgăuzia.

“Conform legislaţiei, la sfârşitul anului curent sau la începutul anului viitor vine sfârşitul scadenţei mandatului actualului başcan. Pentru a încerca să formeze o platformă electorală, apropo pentru alegerile nu a başcanului, dar probabil va decide să participe şi la alegerile parlamentare pe plan naţional. A fost un exerciţiu de a mobiliza societatea din Găgăuzia pentru a distrage atenţia de la lipsa succeselor palpabile în termeni economici, sociali, atragerea investiţiilor pe durata a 8 ani”, a declarat Marian Lupu la postul N4.

Preşedintele Partidului Democrat s-a referit şi la iniţiativa liderului PL, Mihai Ghimpu de a-l exclude pe başcan din componenţa Guvernului. Marian Lupu a declarat că başcanul ca funcţie trebuie să facă parte din executiv, cât priveşte persoana Mihail Formuzal, liderul PD nu găseşte cuvinte de laudă.

„Odată ce avem o Autonomie trebuie să fim consecvenţi şi pe calea participării în continuare a viitorilor başcani în componenţa Guvernului, să întărim această relaţie, vezi că pe alocuri a fost una şubredă, chiar şi vizita spikerului şi primului ministru şi declaraţiile care au urmat au demonstat că dialogul trebuie intensificat. Această iniţiativă a domnului Ghimpu ar fi fost mult aşteptată de forţele ostile din RM, inclusiv din Găgăuzia. Cât priveşte domnul Formuzal, acestă persoană n-o să ia laude din partea mea.Să fii membru de Guvern şi să scuipi într-o instituţie supremă de stat este un lucru pe care mi-e greu să-l concep. Iată de ce această persoană trebuie să plece. 8 ani nu a reuşit să schimbe viaţa oamenilor, să-şi caute mai departe de treabă”, a adăugat Lupu.

Totodată, Marian Lupu a adăugat că referendumurile anunţate de comunişti şi socialişti depind de administraţia publică locală. Lupu este convins că nu vor fi susţinuţi din motiv că lumea este indignată de comportamentul PCRM, PSRM şi că nu vor permite să fie promovate acţiuni de destabilizare a situaţiei politice din ţară.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By