BILANŢ ÎNFIORĂTOR LA KIEV // NOUĂ persoane au murit în timpul violenţelor de astăzi

kiev3

În timpul ciocnirilor de la Kiev dintre protestatari şi forţele de ordine, au fost ucise 9 persoane. Printre victimele violenţelor se numără doi poliţişti, ambii fiind împuşcaţi. Unul dintre ei a decedat la spital, cel de-al doilea – în ambulanţă.

Potrivit datelor MAI din Ucraina, o persoană a murit în timpul incendiului, produs în clădirea unde se află sediul Partidului regiunilor. Acesta s-a intoxicat cu fum. Trei manifestanţi decedaţi au fost găsiţi în Casa Ofiţerilor, doi dintre care au fost împuşcaţi, al treilea a nimerit într-un accident rutier. De asemenea, a fost găsită o persoană, la fel împuşcată, pe strada Mazepa din Kiev, care ulterior a decedat în drum spre spital, alţi doi oameni au murit pe strada Institutului în urma unui stop cardiac.

Cu toate acestea, o sursă din cadrul MAI, anunţă despre 8 persoane decedate, unul dintre ei se presupune că ar fi fost decapitat. Mass-media ucraineană a publicat numele manifestanţilor decedaţi, printre ei se numără un membru al mişcării de opoziţie „Svoboda”, Serghei Didîk, precum şi doi colaboratori din cadrul Partidului regiunilor.

Procurorul General al Ucrainei, Victor Pşonka a declarat că în timpul violenţelor au avut de suferit circa 100 de persoane, datele neoficiale arată că este vorba despre cel puţin 150 de simpatizanţi ai opoziţiei.

Ciocnirile dintre protestatari şi forţele de ordine au început astăzi dimineaţă, în centrul Kievului, după încercarea opoziţiei de a bloca Rada Supremă. Deputaţii urmau să examineze chestiunea privind reforma constituţională. Potrivit opoziţiei, criza politică ar putea fi soluţionată doar dacă va fi reîntoarsă Constituția care era până în anul 2004.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By