BANDA DE LA BRICENI, ANIHILATĂ

furt-soc-com

Poliţia a reuşi să pună mâna pe o grupare din 4 persoane, organizatorul fiind un bărbat de 48 de ani, locuitor al satului Trebisăuți, raionul Briceni. Acesta a fost condamnat anterior de patru ori pentru furt și circulație ilegală a substanțelor narcotice. Ceilalţi membrii ai grupării au câte 20 ani şi sunt locuitori ai satului Corestăuți, raionul Ocnița.

Gruparea activa de circa 2 ani şi era specializată în furturi din magazine şi întreprinderi, amplasate pe teritoriul raioanelor de nord a țării (Edineț, Briceni și Ocnița), angajații Inspectoratului Național de Investigații reuşind să documenteze 9 infracţiuni săvîrşite de aceștia.

Cercetările poliţieneşti au stabilit că tinerii ar fi pătruns în încăperi prin forţarea geamurilor, în timpul nopții, de unde ar fi sustras diferite bunuri materile în sumă totală de circa 79 000 de lei.

Grație unui șir de acțiuni de investigație, polițiștii au identificat și reținut principalii suspecţi. În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile acestora, forţele de ordine au depistat unele obiecte sustrase. Tinerii şi-au recunoscut pe deplin vina.

Pe acest caz, bănuiții sunt cercetați penal în stare de arest în baza art. 186 alin. 2 Cod Penal al RM „Furt”. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, tinerii riscă amendă în mărime de pînă la 20 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani.moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By