Avertismentul lui Plahotniuc către PCRM: legea e clară pentru cei care destabilizează țara

plahotniuc

Deşi i-a rugat pe cei patru membri din Adunarea Populară, excluşi din PD, să nu se facă de râs, aceştia au ales să participe la acţiunea PCRM şi a lui Formuzal de dezbinare a ţării. Prim-vicepreşedintele PDM, Vladimir Plahotniuc recunoaşte că decizia de a exclude din partid şi din fracţiune mai mulţi colegi a fost una complicată. PDM a încercat doar să creeze în Găgăuzia o echipă puternică, lucru important pentru partid, dar şi pentru stabilitatea din regiune.

„Le-am cerut colegilor noştri să nu participe, să-i lase pe Formuzal şi PCRM să se facă de râs, să-şi developeze adevăratele intenţii antistatale. Am avut mai multe discuţii pe această temă cu colegii de acolo, ei mi-au explicat că dacă nu participă vor pierde electoral în regiune. De acord! Exista şi posibilitatea asta. Dar dincolo de politică, e matematica politică: le-am explicat că PDM are o strategie clară legată de viitorul Moldovei, că se află într-o coaliţie Pro Europeană şi nu ne putem permite să fim cu un picior în UE şi cu altul în alte părţi, în necunoscut sau în aer, altfel riscăm să ne dezechilibrăm. Unii au înţeles, alţii nu. Însă nu am încercat să le impun o decizie sau alta, i-am lăsat să decidă singuri în modul cel mai democratic cu putinţă”, a scris Plahotniuc pe blogul său.

Politicianul consideră că toţi cei care au participat la organizarea acestui referendum trebuie să fie excluşi, unii de către partidele din care fac parte, iar alţii să fie excluşi de pe scena politică chiar de către electorat.

„Cei care se joacă cu stabilitatea Moldovei ar trebui să conştientizeze că dacă situaţia din Găgăuzia va degenera, ştim de pe acum cine sunt vinovaţii: PCRM şi başcanul Formuzal! Iar ei vor trebui să-şi asume consecinţele modului în care au încercat să vândă Găgăuzia şi consecinţele faptului că i-au minţit pe locuitorii din Găgăuzia. Iar pentru acţiuni de destabilizare a ţării, legea este foarte clară!”, a conchis Plahotniuc.

Cât priveşte, aşa-zisele referendumuri locale, Vlad Plahotniuc spune că nu vor avea nici o şansă de reuşită şi speră ca „instituţiile de drept să iasă din amorţeală şi să aplice legea acolo unde este ea încălcată”.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By