Au fost găsite trei cadavre carbonizate

incendiu1

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în incendii, iar una a fost internată în spital în urma intoxicării cu monoxid de carbon.

Primul caz de incendiu, în care a decedat un bărbat de 75 de ani s-a produs într-o casă de locuit din localitatea Ţărăncuţa, raionul Cantemir. Focul a afectat lenjeria de pat, iar persoana a fost găsită carbonizată.

Un alt incendiu care a făcut victimă o femeie de 73 de ani a avut loc în satul Lărguţa acelaşi raion. Din primele cercetări s-a stabilit că focul a mistuit salteaua de pe pat, iar cadavrul femeii avea urme de carbonizare.

Angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Siuaţiilor Excepţionale urmează să stabilească cauzele izbucnirii focului în ambele incendii.

Urmări tragice au fost înregistrate într-un incendiu care s-a produs în satul Alcedar, raionul Şoldăneşti. O femeie de 73 de ani nu a mai supravieţuit după ce focul a cuprins lucrurile din încăpere. Circumstanţele stabilite de pompieri au arătat că focul a pornit în urma încălcării regulilor antiincendiare la exploatare sobei de încălzit.

Nerespectarea regulilor de utilizare a sobei a dus la intoxicarea cu monoxid de carbon a unei femei de 76 de ani din localitatea Sipoteni, raionul Călăraşi. Incendiul a deteriorat acoperişul casei, afectînd bunurile materiale din interior. Persoana intoxicată a fost internată în spitalul raional.

Pompierii atenţionează asupra respectării regulilor de apărare împotriva incendiilor, totodată recomandă oamenilor să fie atenţi la exploatarea sobelor, fără a le supraîncălzi. Specialiştii amintesc că focul trebuie stins pe timp de noapte, iar obiectele arzătoare să fie înlăturate din preajma acestora. De la începutul anului 2014 în Republica Molodva au avut loc 302 incendii în care au decedat 37 de persoane.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By