ATENŢIE MAXIMĂ la buteliile de gaz. Patru persoane au ajuns la spital

pompieri

Potrivit Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, în ultimele 24 de ore, în țară au fost înregistrate trei cazuri în care patru persoane, dintre care un minor au fost internate pentru îngrijiri medicale. S-a întîmplat drept consecință a nerespectării normelor de exploatare a instalațiilor cu gaz.

O tînără de 17 ani a fost transportată la spital, cu intoxicație ușoară cu monoxid de carbon. Cazul a avut loc în localitatea Chirsova, UTA Găgăuzia.

Al doilea caz a fost semnalat în orașul Soroca, unde o femeie de 73 ani s-a ales cu arsuri de gradul II și III pe suprafața corpului, după ce o explozie s-a produs într-o construcție auxiliară, în care se afla la moment.

Tot o explozie, într-o bucătărie a provocat arsuri de același grad altor două femei, cu vîrste de 43 și 53 ani, din satul Chetrosu, raionul Drochia. Ulterior au fost internate în instituția medicală raională. Ca urmare a exploziilor, incendiu nu s-a produs, dar bunurile din încăperi au fost deteriorate. Specialiștii presupun că acestea au fost cauzate în urma scurgerii gazului din butelii.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează cetățenii să exploateze aparatele alimentate la gaz cu maximă prudență, iar încăperile în care se află acestea să fie aeriste sistematic.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By