Vedeţi cine face politica editorială la Jurnal TV. Corespondenţa dintre Ţopa şi un bloger

Jurnal
Familia controversatului prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc, este cunoscută încă din perioada sovietică. Bunicul politicianului, care a locuit în satul Costuleni, raionul Ungheni, unde era preşedinte al sovietului sătesc, a condamnat la moarte sute de consăteni de ai lui, trimiţându-i în Siberia.” așa începe știrea de top de pe site-ul JurnalTV.md
Iarăși revin la subiectul JurnalTV, că tot e în trend. După toată zarva din ultimele zile, au reapărut din nou la TV. Mă bucur că au revenit, dar mă întristez că nu și-au învățat lecția. Privesc aseară știrile pe Jurnal, să văd, ce mai zic, una alta, și ce văd? Încep știrile cu ”Bunelul lui Plahotniuc, turnător NKVD”, știre însoțită de un reportaj serios, în care se bate la greu în bunelul lui Plahotniuc. Am scris pe facebook, scriu și aici, băi, te iei de om, că-i mafiot, că-i bandit, că-i raider, că-i nu știu ce, bine bre, ia-te de el, nu de familia lui. Cum așa, în puii mei, tu-mi strigi disperat că te-au scos de la TV pentru că nu ești echidistant și pentru că manipulezi opinia publică, după care iarăși faci asemenea lucruri?! Chiar am făcut un screenshot cu selecția majoritară a ultimelor știri de pe jurnal.md. Iacă-tă-o:

Ăsta-i jurnalism echidistant și pluralism de opinie?!

Și na, după ce ți-ai epuizat subiectele, ce faci? Te iei de rudele oponentului tău politic. Un gest disperat! Știți de ce-i disperat? Pentru că Viorel Țopa, unul dintre patronii JurnalTV, nu mai știe deja ce să facă. Vă explic de ce. În mai, 2012, am participat, alături de vreo 20 de bloggeri, la un offline cu Plahotniuc. După aceea s-a început, că iată, v-a cumpărat Plahotniuc pe toți, că nu știu ce… M-au șters din lista de facebook, și Viorel Țopa, și Răzvan Paveliu, și Daniela Sicora Bodrug, și Sergiu Mocanu, și alte specimene. Grădiniță! Hai ș-oi sta acasă ca toată lumea să fie mulțumită. În fine, haideți să vedem ce mi-a scris Viorel Țopa, în ziua de 4 mai, 2012.
și alta:
acum atenție la acest mesaj:
Din ultimul mesaj, deduc, că Viorel Țopa, cel târziu din 2012 știa cine a fost bunelul lui Plahotniuc. Nu zic, într-adevăr poate a turnat omul la NKVD și cine știe ce rele a mai făcut. Foarte trist dacă e așa. Nu despre asta e vorba acum. Este vorba că pe 4 mai, 2012, Țopa era la curent cu subiectul ”Bunelul lui Plahotniuc”, iar de atunci până ieri, JurnalTV nu a făcut nicio știre pe aceast temă. De ce?! Îh, nu știu de ce, dar presupun că erau alte subiecte bune prin care se putea de bătut în Plahotniuc. Ieri, însă, Viorel Țopa, le dă direct indicații jurnaliștilor, ca să meargă în sat la Plahotniuc și să filmeze un reportaj bun-bunuț despre bunelul acestuia. Din altă parte decât de la patronul său, jurnaliștii nu aveau de unde să afle. Că-i familie, că-i rudă, nu contează, contează doar că are legătură cu oponentul politic a lui Viorel Țopa și mai conteaza ca după fiecare propoziție de genul ”Andrei Plahotniuc a turnat consătenii la NKVD și i-a deportat în Siberia” să urmeze un ”Reamintim, Andrei Plahotniuc este bunelul prim-vicepreședintelui Partidului Democrat, controversatului om de afaceri, oligarhul Vladimir Plahotniuc.” Dacă asta-i știre echidistantă, apoi eu îs tren.
Iarăși o să apară diverse suspiciuni că de ce am scris această însemnare, că nu știu ce, ca de obicei, eu, însă, de fapt vreau să le dau o palmă celor de la JurnalTV, care manipulează lumea așa cum le convine patronilor săi, iar acest caz, cu bunelul lui Plaha, este o dovadă clară că am dreptate. Închid comentariile la această postare, că acuș începe Sergiu Mocanu și Viorel Țopa, de pe 10 profiluri false, să-mi comenteze p-aci.

Dragoș Galbur

You may also like

Comments are closed.

By