Un sirian nu poate fugi din Moldova

palanca

Un sirian a încercat de două ori să treacă frontiera de stat, ambele tentative, însă, s-au soldat cu eşec. Prima dată, tânărul de 18 ani a fost identificat cu un pașaport al Turciei, iar la cea de a doua tentativă – avea asupra sa un buletin de identitate moldovenesc.

Sirianul a fost prins în toiul nopții, în jurul orei 03.00, în zona de frontieră, lângă Palanca. Acesta se deplsa cu un Audi A6, cu numere de înmatriculare de Călărași şi a fost oprit pentru verificări. În salon erau patru bărbați care s-au legitimat cu buletine de identitate moldovenești, însă, polițiștii de frontieră au observat că fizionomia unuia dintre tineri nu corespunde cu fotografia aplicată în documentul de călătorie prezentat.

Astfel, s-a stabilit că cel mai tânăr pasager este de fapt cetățean al Siriei. Mai mult ca atât, acesta nu este la prima abatere, fiind reținut pe data de 16 ianuarie curent pe aeroportul din Capitală cu un pașaport biometric turcesc, care s-a dovedit a fi contrafăcut.

Ca şi în primul caz, documentul a fost ridicat și transmis spre expertiză specialiștilor criminaliști din cadrul Poliției de Frontieră, iar persoana cercetată pentru fapta sa.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By